tarta tarta z daktylami

Czy daktyle są egzotyczne? Spróbuj tego ciasta! Smakuje niesamowicie! Łatwość przygotowania i smak Przepis na to pyszne dał mi teściowa. Spróbowała u przyjaciółki i postanowiła się ze mną podzielić. Po wypróbowaniu postanowiłem dodać daktyle, raczej dla dobra, nie wpływają one szczególnie na smak,ale pozostawiły je bez zmian. Kiedy po raz pierwszy zrobiłam w domu, mój mąż zadał jedno pytanie: dlaczego wcześniej tego nie jadłem? Myślę, że to wszystko mówi :)
JuleczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 8 g
tłuszcze 25 % 16 g
węglowodany 63 % 40 g
322 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zagniataj ciasto, mieszając mąkę i masło, możesz to zrobić widelcem, możesz to zrobić rękami

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Uformuj kulkę z ciasta i włóż do torby. Wysyłamy do zamrażarki na 40 minut

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Do nadzienia umyj i pokrój daktyle, a następnie wymieszaj wszystkie składniki. Możesz to zrobić ręcznie widelcem lub w blenderze. Przygotuj formę, wykładając ją papierem do pieczenia

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po 40 minutach wyjmujemy ciasto, dzielimy na pół. Jedna część ciasta trzy na grubej tarce do formy, a następnie wlej nadzienie do formy

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I na wierzchu trzy resztki ciasta

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż do piekarnika na 180 stopni i poczekaj, aż się zarumieni

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Nasza & quot; Łakomka & quot; gotowa

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Daktyle - 290   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy