tarta tarta z daktylami
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Zagniataj ciasto, mieszając mąkę i masło, możesz to zrobić widelcem, możesz to zrobić rękami
Krok 3:
Uformuj kulkę z ciasta i włóż do torby. Wysyłamy do zamrażarki na 40 minut
Krok 4:
Do nadzienia umyj i pokrój daktyle, a następnie wymieszaj wszystkie składniki. Możesz to zrobić ręcznie widelcem lub w blenderze. Przygotuj formę, wykładając ją papierem do pieczenia
Krok 5:
Po 40 minutach wyjmujemy ciasto, dzielimy na pół. Jedna część ciasta trzy na grubej tarce do formy, a następnie wlej nadzienie do formy
Krok 6:
I na wierzchu trzy resztki ciasta
Krok 7:
Włóż do piekarnika na 180 stopni i poczekaj, aż się zarumieni
Krok 8:
Nasza & quot; Łakomka & quot; gotowa
Krok 9:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Daktyle - 290 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g