Nadziewane gruszki w cieście francuskim
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Posiekaj orzechy i suszone owoce i wszystko wymieszaj
Krok 3:
Wydrążamy gruszki i nadziewamy gruszki mieszanką orzechów i suszonych owoców, do mieszanki można dodać trochę cynamonu lub wanilii
Krok 4:
Wymieszaj jajko, cukier, wanilię i cynamon
Krok 5:
Ubijamy
Krok 6:
Pokrój ciasto
Krok 7:
Posmaruj go mieszanką jajeczną i posyp cynamonem
Krok 8:
Zawijamy & quot; gruszkę"
Krok 9:
W teście, jak pokazano na zdjęciach krok po kroku do przepisu
Krok 10:
Jak pokazano na zdjęciach krok po kroku do przepisu
Krok 11:
Gruszki zawinięte w ciasto smarujemy
Krok 12:
Mieszanka jajeczna
Krok 13:
Ze wszystkich stron
Krok 14:
Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni
Krok 15:
I piecz przez około 20 minut
Krok 16:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g