Nadziewane gruszki w cieście francuskim

oryginalny pomysł na deser na każdą okazję!
KsyunczykAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 3 g
tłuszcze 28 % 11 g
węglowodany 64 % 25 g
208 kcal
IG: 38 / 54 / 8

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj orzechy i suszone owoce i wszystko wymieszaj

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wydrążamy gruszki i nadziewamy gruszki mieszanką orzechów i suszonych owoców, do mieszanki można dodać trochę cynamonu lub wanilii

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj jajko, cukier, wanilię i cynamon

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ubijamy

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój ciasto

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj go mieszanką jajeczną i posyp cynamonem

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zawijamy & quot; gruszkę"

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W teście, jak pokazano na zdjęciach krok po kroku do przepisu

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Jak pokazano na zdjęciach krok po kroku do przepisu

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Gruszki zawinięte w ciasto smarujemy

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Mieszanka jajeczna

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Ze wszystkich stron

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    I piecz przez około 20 minut

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Gruszka - 42   kcal/100g
  • Gruszka suszona - 246   kcal/100g
  • Gruszki konserwowe - 76   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal/100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy