grzane wino bezalkoholowe z sokiem

zdrowy gorący napój, który możesz podać każdemu! Szklanka pachnącego, bezalkoholowego grzanego wina to coś, czego potrzebujesz w Zimowy wieczór. Ten napój dobrze się rozgrzewa na zimno. Jest odpowiedni również dla dzieci, ponieważ przepis jest bez wina, na bazie soku winogronowego lub syropu.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 4 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 96 % 23 g
92 kcal
IG: 91 / 0 / 9

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić grzane wino bezalkoholowe z sokiem? Przygotuj niezbędne składniki. Do bazy Możesz wziąć sok winogronowy i syrop wiśniowy lub odwrotnie - sok wiśniowy i syrop winogronowy. Nie trzeba dodawać miodu do grzanego wina, zwłaszcza jeśli sok i syrop są już słodkie. Możesz dodać więcej lub mniej przypraw do smaku. Jeśli weźmiesz sok winogronowy, możesz użyć dowolnego syropu, nie tylko wiśniowego. I odwrotnie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dokładnie umyj wszystkie owoce. Bez obierania pokrój połówki jabłka, pomarańczy, limonki i cytryny na plasterki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na patelni ułóż przygotowane owoce, dodaj laski cynamonu, gwiazdki anyżu i pąki goździków. Możesz dodać więcej tych przypraw, których smak najbardziej Ci się podoba. Na przykład więcej laski cynamonu lub gwiazdki anyżu. To samo dotyczy owoców. Jeśli nie lubisz goryczy z limonki, możesz jej w ogóle nie dodawać. Tutaj wszystko można dostosować do własnych upodobań.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej sok winogronowy i syrop wiśniowy do owoców.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umieść patelnię na małym ogniu, zagotuj zawartość rondla i gotuj grzane wino na małym ogniu przez 1-2 minuty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Spróbuj grzanego wina i dodaj miód, jeśli to konieczne.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotowe grzane wino można natychmiast wlać z owocami do dzbanka lub szklanek. Najpierw usunąłem wszystkie owoce i przyprawy i przecedziłem napój przez sito.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej gorący napój do specjalnych szklanek z grzanym winem z uchwytami. Aby twoje kubki wyglądały elegancko podczas gotowania grzanego wina, możesz zanurzyć je w krawędziach w syropie, a następnie w misce z cukrem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W razie potrzeby dodaj owoce z patelni do szklanek i podawaj grzane wino na stole. Smacznego!

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

zamiast przypraw sugerowanych w przepisie możesz użyć gotowych zestawów przypraw do przygotowania grzanego wina.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Limonka - 16   kcal/100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Syrop - 300   kcal/100g
  • Sok winogronowy - 54   kcal/100g
  • Badian - 337   kcal/100g
  • Laska cynamonu - 261   kcal/100g

Podobne przepisy