babeczki z malinami i orzechami laskowymi
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
zmiękczone masło, cukier i jogurt ubijamy na gładką masę i cukier się rozpuści.
Dodaj po jednym 3 jajka, dokładnie ubijając po każdym.
przesiej mąkę proszkiem do pieczenia i włóż Części do mieszanki olejowej, dobrze mieszając.
dodaj zmielone orzechy.
rozłóż część ciasta w przygotowanych foremkach, rozłóż maliny na wierzchu ciasta i przykryj pozostałym ciastem.
Wysyłamy nasze babeczki do nagrzanego piekarnika do 170C, pieczemy przez około 30 minut.
ostudzić i podawać z herbatą! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g