wątróbka z winogronami

delikatny, słodko-kremowy smak nikogo nie pozostawi obojętnym.
BratekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 13 g
tłuszcze 26 % 7 g
węglowodany 26 % 7 g
134 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 25 min
przykryj blachę do pieczenia folią, posmaruj masłem. Połóż wątrobę na folii, po pokrojeniu na małe kawałki, sól, pieprz.
następnie rozłóż winogrona, wymieszaj, przykryj folią i włóż do piekarnika, aż do całkowitego ugotowania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Winogrona - 65   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy