focaccia z suszonymi pomidorami
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
rozcieńczyć drożdże i pozwolić im się zbliżyć.
zagnieść ciasto, powinno być miękkie ale nie lepkie.
przykryj ciasto folią i pozostaw na godzinę.
podczas gdy pasuje, przygotujemy nadzienie.
smaż cebulę na oleju dodaj trochę czarnego pieprzu i tybre, lekko dodaj.
następnie uformuj ciasto rękami, rozłóż oliwki na cebuli i pomidorach. Posyp trochę pachnącym olejem pomidorowym, pozostaw na kolejne 20 minut.
piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut. Focaccia jest porowata i bardzo aromatyczna. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Suszone pomidory - 213 kcal/100g