najsmaczniejsza Charlotte z jabłkami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Umyj, obierz i pokrój jabłka w małe kostki.
Krok 2:
Wymieszaj jajka z cukrem i ubij, aż mieszanina będzie większa niż trzy razy.
Krok 3:
Teraz wymieszaj jajka z cukrem z mąką. Przygotuj naczynie do pieczenia-posmaruj je olejem. Wlej połowę mieszanki do formy,
Krok 4:
Rozłóż jabłka na wierzchu
Krok 5:
I wlej drugą połowę mieszanki.
Krok 6:
Szacowany czas gotowania w nagrzanym piekarniku wynosi 40 minut w 180-200 ° C.
po 40 minutach Charlotte wzrośnie, pojawi się apetyczna rumiana skórka i będzie smak, więc będziesz walczył z domowymi. Na zdjęciu, jak widać, to wszystko, co udało mi się sfilmować po 15 minutach zapachu
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g