ciasto Pancho z migdałami i wanilią

słynne ciasto-pyszne, bardzo nietypowe z wyglądu-spróbuj! Dobry przepis: wydaje się, że proste składniki, ale okazuje się, że jest tak smaczny! A ciasto wygląda tak Nietypowo! W sumie idealny!!! Nadaje się na wakacje lub do rozpieszczania się)))
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 6 g
tłuszcze 23 % 12 g
węglowodany 65 % 34 g
271 kcal
IG: 9 / 3 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na biszkopt ubij jajka z cukrem, aż cukier całkowicie się rozpuści.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, stopniowo wprowadzać do masy jajecznej i dobrze wymieszać. Wlej jedną trzecią ciasta do wysmarowanej tłuszczem formy, piecz w temperaturze 180 stopni przez 12-15 minut, wyjmij z formy i ostudź. Do pozostałego ciasta dodać kakao, wymieszać, wlać do formy i piec w temperaturze 180 stopni przez 30-35 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W przypadku śmietany wymieszaj śmietanę z cukrem pudrem, odłóż 1/4.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj kawałki ananasa do pozostałej części kremu. Grubo posiekaj orzechy włoskie, Dodaj do śmietany z ananasem, wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż lekki biszkopt na talerzu, nasącz syropem ananasowym. Biszkopt czekoladowy pokroić na małe kwadraty, lekko skropić impregnatem - syrop ananasowy ze słoika

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I dokładnie wymieszaj ze śmietaną ananasową.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie ułóż powstałą masę zjeżdżalnią na jasnym biszkopcie, nadając kształt odwróconej filiżanki. Udekoruj wierzch ciasta zarezerwowaną śmietaną. Do glazury rozpuść czekoladę w łaźni wodnej, dodaj zmiękczone masło i ciepłe mleko, wymieszaj. Od czubka ciasta w dół narysuj pionowe paski polewy czekoladowej.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Możesz po prostu posypać ciasto startą czekoladą.Włóż ciasto do lodówki na co najmniej 6 godzin. W przekroju)))

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ananasy - 49   kcal/100g
  • Ananasy w puszkach - 57   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy