Milfey z ciasta francuskiego z twarogiem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
rozwałkuj ciasto tak cienko, jak to możliwe, bezpośrednio na pergaminie, przenieś na blachę do pieczenia. Pokrój ostrym nożem w kwadraty. Piec do pięknego rumienia.
ubij twarożek mikserem ze śmietaną i cukrem pudrem.
zbieramy dwu-lub trzypiętrowe wieżyczki, przekładając je masą twarogową i jagodami, lekko dociskając.
udekoruj listkami mięty i proszkiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g