chipsy serowe w 15 minut
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
zetrzyj twardy parmezan na drobnej tarce. Cheddar - możesz na dużym, jest dość miękki i plastyczny, więc nadal będzie miał czas na stopienie.
siemię lniane zmielić w młynku do kawy. Dodajemy ten składnik nie tyle dla smaku, co dla korzyści: w końcu siemię lniane pomaga oczyścić jelita, a nawet schudnąć. Siemię lniane, podobnie jak gąbka, wchłania niestrawione resztki jedzenia i usuwa je z organizmu. Ponadto nasiona lnu są bogate w lecytynę, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6 oraz witaminy, które korzystnie wpływają na wszystkie procesy życiowe ludzkiego ciała.
aby utrzymać dobrą pracę jelit dziennie, wystarczy zjeść 1 łyżkę. l nasiona lnu (dodając do potraw).
pozostaje wszystko wymieszać w głębokiej misce.
aby uzyskać smak, użyj włoskiej mieszanki pikantnych ziół.
Klasyczna Neapolitańska mieszanka przypraw zawiera suszony czosnek, pietruszkę i oregano (inna nazwa to oregano). Ta mieszanka jest idealna do pizzy, ryb i wszystkich potraw gotowanych na ogniu.
do robienia chipsów serowychmożesz użyć tylko oregano.
szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu doda pikanterii naszym frytkom.
blachę do pieczenia z frytkami należy najpierw przykryć papierem do pieczenia lub użyć żaroodpornej maty silikonowej.
rozłóż kruchą mieszaninę w stosach na papierze (macie), spłaszcz łyżką, aby uzyskać gęste kółka.
piecz chipsy serowe przez 10 minut przy maksymalnym rozgrzaniu piekarnika.
aby frytki były chrupiące, nie spiesz się, aby włożyć je do miski i w żadnym wypadku nie przykrywaj ich niczym.
gotowe chipsy serowe należy ostrożnie przenieść na ruszt i w tej pozycji schłodzić do temperatury pokojowej.
W tym przypadku nie zawilgocą i nabiorą pożądanej kruchości i chrupnięcia.
dopiero wtedy frytki można złożyć do pojemnika i podać.
siemię lniane zmielić w młynku do kawy. Dodajemy ten składnik nie tyle dla smaku, co dla korzyści: w końcu siemię lniane pomaga oczyścić jelita, a nawet schudnąć. Siemię lniane, podobnie jak gąbka, wchłania niestrawione resztki jedzenia i usuwa je z organizmu. Ponadto nasiona lnu są bogate w lecytynę, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6 oraz witaminy, które korzystnie wpływają na wszystkie procesy życiowe ludzkiego ciała.
aby utrzymać dobrą pracę jelit dziennie, wystarczy zjeść 1 łyżkę. l nasiona lnu (dodając do potraw).
pozostaje wszystko wymieszać w głębokiej misce.
aby uzyskać smak, użyj włoskiej mieszanki pikantnych ziół.
Klasyczna Neapolitańska mieszanka przypraw zawiera suszony czosnek, pietruszkę i oregano (inna nazwa to oregano). Ta mieszanka jest idealna do pizzy, ryb i wszystkich potraw gotowanych na ogniu.
do robienia chipsów serowychmożesz użyć tylko oregano.
szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu doda pikanterii naszym frytkom.
blachę do pieczenia z frytkami należy najpierw przykryć papierem do pieczenia lub użyć żaroodpornej maty silikonowej.
rozłóż kruchą mieszaninę w stosach na papierze (macie), spłaszcz łyżką, aby uzyskać gęste kółka.
piecz chipsy serowe przez 10 minut przy maksymalnym rozgrzaniu piekarnika.
aby frytki były chrupiące, nie spiesz się, aby włożyć je do miski i w żadnym wypadku nie przykrywaj ich niczym.
gotowe chipsy serowe należy ostrożnie przenieść na ruszt i w tej pozycji schłodzić do temperatury pokojowej.
W tym przypadku nie zawilgocą i nabiorą pożądanej kruchości i chrupnięcia.
dopiero wtedy frytki można złożyć do pojemnika i podać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Len - 534 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g