"Inteligentne" ciasto

niezwykle smaczny deser, który sam dzieli się na trzy warstwy. Niezwykłość pieczenia, w której samo ciasto dzieli się na 3 warstwy.Smak jest bardzo delikatny i przyjemny. Najdelikatniejszy i najsmaczniejszy deser, który smakuje jak siara lub krem. Po prostu polizaj palce!
lakshmi-777Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 5 g
tłuszcze 33 % 13 g
węglowodany 54 % 21 g
223 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
Oddziel białka i żółtka.
białka ubić w uporczywą pianę.
 połącz żółtka, cukier, wanilinę i wodę i ubij w kombajnie. Dodaj stopioną i schłodzoną margarynę, a następnie stopniowo wlej mąkę "deszczem". Dodaj ciepłe mleko w 2 dawkach i dobrze ubij.
 białka dodać do masy, wymieszać szpatułką od dołu do góry, a następnie wymieszać trzepaczką. Ciasto będzie bardzo rzadkie, ale tak powinno być.
 użyj dużej formy (Moja ma 25 na 35), posmaruj masłem i posyp mąką. Wlać ciasto i piec w 175 stopniach przez 1 godzinę i 20 minut.
 schłodzić deser i pokroić na porcje. Posyp "inteligentne" ciasto cukrem pudrem.
smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal / 100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal / 100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy