babeczki z boczkiem i papryką

niezwykłe niesłodzone babeczki z pewnością podbiją wszystkich! Smacznie. Pyszne, obfite, aromatyczne babeczki. Można je podawać z poranną kawą lub herbatą.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 9 g
tłuszcze 32 % 11 g
węglowodany 41 % 14 g
247 kcal
IG: 15 / 0 / 85

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
paprykę obrać z nasion, pokroić w kostkę.
drobno posiekaj warzywa.
pokrój boczek w kostkę lub paski.
podsmaż boczek na suchej patelni.
wymieszaj jajka i olej roślinny.
sól, pieprz.
dodaj proszek do pieczenia i mąkę, wymieszaj.
dodaj paprykę, boczek, zioła.
wymieszaj.
włóż do kokilek, wypełniając je do połowy.
włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
piec przez 30-35 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy