babeczki z boczkiem i papryką
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
paprykę obrać z nasion, pokroić w kostkę.
drobno posiekaj warzywa.
pokrój boczek w kostkę lub paski.
podsmaż boczek na suchej patelni.
wymieszaj jajka i olej roślinny.
sól, pieprz.
dodaj proszek do pieczenia i mąkę, wymieszaj.
dodaj paprykę, boczek, zioła.
wymieszaj.
włóż do kokilek, wypełniając je do połowy.
włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
piec przez 30-35 minut.
drobno posiekaj warzywa.
pokrój boczek w kostkę lub paski.
podsmaż boczek na suchej patelni.
wymieszaj jajka i olej roślinny.
sól, pieprz.
dodaj proszek do pieczenia i mąkę, wymieszaj.
dodaj paprykę, boczek, zioła.
wymieszaj.
włóż do kokilek, wypełniając je do połowy.
włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
piec przez 30-35 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g