bułeczki jeże dla dzieci
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw przygotuj ciasto. Ubij jajka z cukrem, cukrem waniliowym. Dodaj olej roślinny stopniowo, to samo i twarożek. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, połącz obie masy, zagniataj ciasto. Zawiń go w folię i włóż do lodówki na trzy godziny.
Krok 2:
Oddziel mały kawałek od ciasta, uformuj z niego ciało jeża, jak na zdjęciu.
Krok 3:
Rozbijamy słodką słomkę na identyczne segmenty - są to igły jeża.
Krok 4:
Włóż je do ciała jeży.
Krok 5:
Bułki przenosimy na blachę do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 przez 20-25 minut.
Krok 6:
Gdy bułki Jeża będą gotowe, pozwól im lekko ostygnąć.
Krok 7:
I wkładamy & quot; oczka & quot; wykałaczkami. Oczy będą czerwonymi porzeczkami.
Krok 8:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Porzeczka czerwona - 39 kcal/100g