skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowanie ciasta i produktów do nadzienia. Przepis jest bardzo prosty, z którego dowiesz się, jak zrobić volovany z ciasta francuskiego z czerwonym kawiorem.
Krok 2:
Ciasto rozmrażamy w temperaturze pokojowej przez 40-50 minut. Następnie rozpakowujemy go i wycinamy szklanką lub wgłębieniem 30 kółek według wielkości wołowców, odkładamy 10 kółek ciasta, z pozostałych dwudziestu wycinamy środki okrągłym wgłębieniem lub szklanką o mniejszej średnicy, z których Rzeźbimy w bryłę i wkładamy do lodówki do późniejszego wykorzystania - możesz użyć natychmiast, zwijając i wycinając puste miejsca dla wołowców.
Krok 3:
10 całe półfabrykaty ciasta kładziemy na desce, nakładamy na nie Koła powstałe podczas cięcia szklanką o mniejszej średnicy, tworząc wolowany kosz ciasta. Smarujemy żółtkiem u góry i między warstwami bocznymi, aby lepiej się trzymały. Nakłuwamy dno każdego widelcem w kilku miejscach, aby nie unosiły się i nie utrzymywały pożądanego kształtu.
Krok 4:
Pieczemy półfabrykaty w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż będą ugotowane-20-25 minut. Powinny stać się brązowawe.
Krok 5:
Przygotowanie kremu serowego. Wymieszaj ser "bursztyn" z posiekanym koperkiem, solą, pieprzem, papryką, dobrze wymieszaj, aż uzyskasz jednorodną masę serową.
Krok 6:
Pozwól gotowym volovanom ostygnąć, włóż do nich krem serowy za pomocą torby cukierniczej za pomocą kręconej dyszy.
Krok 7:
Gotuj jajka przepiórcze, obierz je. Na środku każdego wolanu umieszczamy jedno jajko przepiórcze.
Krok 8:
Rozłóż czerwony kawior wokół jajka, udekoruj gałązkami koperku i podaj gotową przekąskę do stołu.
możesz zrobić większe lub mniejsze Wolany, używając szklanek do wycinania kółek i pierścieni o odpowiedniej średnicy. Możesz również nadać im nie tylko okrągły, ale także Kwadratowy kształt. Jako nadzienie możesz użyć nie tylko proponowanej opcji, ale także każdej innej. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230 kcal/100g
- Kawior łososiowy ziarnisty - 245 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g