volovany z ciasta francuskiego z kawiorem i jajami przepiórczymi

pyszna Francuska przekąska rozjaśni każde Twoje święto! To danie jest dobrą opcją na bufet. Volovany z ciasta francuskiego z oryginalnym nadzieniem i ciekawym wystrojem idealnie nadają się do szampana, wina i innych gorących napojów, jeśli na przykład mówimy o nadchodzącej uroczystości.
sharlisAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 9 g
tłuszcze 39 % 24 g
węglowodany 46 % 28 g
365 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowanie ciasta i produktów do nadzienia. Przepis jest bardzo prosty, z którego dowiesz się, jak zrobić volovany z ciasta francuskiego z czerwonym kawiorem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ciasto rozmrażamy w temperaturze pokojowej przez 40-50 minut. Następnie rozpakowujemy go i wycinamy szklanką lub wgłębieniem 30 kółek według wielkości wołowców, odkładamy 10 kółek ciasta, z pozostałych dwudziestu wycinamy środki okrągłym wgłębieniem lub szklanką o mniejszej średnicy, z których Rzeźbimy w bryłę i wkładamy do lodówki do późniejszego wykorzystania - możesz użyć natychmiast, zwijając i wycinając puste miejsca dla wołowców.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    10 całe półfabrykaty ciasta kładziemy na desce, nakładamy na nie Koła powstałe podczas cięcia szklanką o mniejszej średnicy, tworząc wolowany kosz ciasta. Smarujemy żółtkiem u góry i między warstwami bocznymi, aby lepiej się trzymały. Nakłuwamy dno każdego widelcem w kilku miejscach, aby nie unosiły się i nie utrzymywały pożądanego kształtu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pieczemy półfabrykaty w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż będą ugotowane-20-25 minut. Powinny stać się brązowawe.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotowanie kremu serowego. Wymieszaj ser "bursztyn" z posiekanym koperkiem, solą, pieprzem, papryką, dobrze wymieszaj, aż uzyskasz jednorodną masę serową.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pozwól gotowym volovanom ostygnąć, włóż do nich krem serowy za pomocą torby cukierniczej za pomocą kręconej dyszy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotuj jajka przepiórcze, obierz je. Na środku każdego wolanu umieszczamy jedno jajko przepiórcze.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż czerwony kawior wokół jajka, udekoruj gałązkami koperku i podaj gotową przekąskę do stołu.

możesz zrobić większe lub mniejsze Wolany, używając szklanek do wycinania kółek i pierścieni o odpowiedniej średnicy. Możesz również nadać im nie tylko okrągły, ale także Kwadratowy kształt. Jako nadzienie możesz użyć nie tylko proponowanej opcji, ale także każdej innej. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230   kcal/100g
  • Kawior łososiowy ziarnisty - 245   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko przepiórcze - 168   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g

Podobne przepisy