Millionaire Bars
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
wymieszaj wszystkie składniki.
przykryj formę pergaminem (weź 20x30), na nim - ciasto. Przebij widelec w kilka.miejsca i włóż do zamrażarki na 15 minut.
następnie przestawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180. Po schłodzeniu.
wlej mleko skondensowane na patelnię, włóż olej. Mieszając, gotuj przez 20 minut na małym ogniu. Masa powinna stać się karmelem, gęstnieć i ciemnieć.
szybko rozłóż karmel na cieście, aż stwardnieje.
topimy czekoladę w kąpieli wodnej. Posmaruj czekoladą Karmel i włóż do lodówki na 2 godziny.
następnie pokrój paski Millionaire na kwadraty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g