Ciasta Uniwersalne
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Możesz zrobić ciasto z gotowej konsystencji lub , tak jak ja, zapakować w silikonowe formy
Krok 2:
Jajka mieszamy z cukrem
Krok 3:
Dodaj majonez
Krok 4:
Mąka
Krok 5:
W tym przypadku rodzynki. ale do tego ciasta możesz dodać dowolny wypełniacz
Krok 6:
Kładziemy cienką masę do pieczenia, uprzednio smarując formy olejem. piec w temperaturze 180-200 stopni przez 30-50 minut
Krok 7:
Ostrożnie wyjmij produkt z foremek
Krok 8:
Smacznego!!!
Krok 9:
nadzienie-według własnego uznania
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Mieszanka suszonych owoców - 250 kcal/100g