Ciasta Uniwersalne

wspaniałe ciasto pozwala fantazjować na temat nadzienia!
AnastazjaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 8 g
tłuszcze 26 % 18 g
węglowodany 62 % 42 g
362 kcal
IG: 0 / 2 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Możesz zrobić ciasto z gotowej konsystencji lub , tak jak ja, zapakować w silikonowe formy

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jajka mieszamy z cukrem

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj majonez

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Mąka

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W tym przypadku rodzynki. ale do tego ciasta możesz dodać dowolny wypełniacz

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Kładziemy cienką masę do pieczenia, uprzednio smarując formy olejem. piec w temperaturze 180-200 stopni przez 30-50 minut

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ostrożnie wyjmij produkt z foremek

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Smacznego!!!

  9. Krok 9:

    Krok 9.
nadzienie-według własnego uznania

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Mieszanka suszonych owoców - 250   kcal/100g

Podobne przepisy