ciasteczka cukrowe Savoyardi

pyszne biszkopty idealny deser do kawy lub herbaty! Herbatniki Savoyardi inaczej nazywane są również "damskimi palcami". Nie mamy go w sprzedaży, więc pomyślałem, że sam go upieczę.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 8 g
tłuszcze 31 % 18 g
węglowodany 56 % 33 g
325 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

Oddziel białka od żółtek. Dodaj cukier puder do żółtek, ubij na bladożółty kolor. Wlej tutaj mąkę, ugniataj.

ubij białka ze szczyptą soli w gęstą pianę, po kilku porcjach włóż je do żółtek. Delikatnie wymieszaj od dołu do góry.

nie potrzebujemy całej masy białkowej, użyłem nieco ponad połowy, więc bądź ostrożny. Ciasto nie powinno być płynne, ale przewiewne.

połóż rozmazany Rast na blasze do pieczenia.olej pergamin, wyciśnij ciasto z torby cukierniczej w paski.

posyp ciasteczka sah.proszek Arny, odstawiamy, aby proszek "utopił się" w cieście. A po pieczeniu przez 10-12 minut w temperaturze 190-200 stopni.

wszystko. nasze ciasteczka & nbsp;Savoyardi są gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy