ciasteczka cukrowe Savoyardi
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Oddziel białka od żółtek. Dodaj cukier puder do żółtek, ubij na bladożółty kolor. Wlej tutaj mąkę, ugniataj.
ubij białka ze szczyptą soli w gęstą pianę, po kilku porcjach włóż je do żółtek. Delikatnie wymieszaj od dołu do góry.
nie potrzebujemy całej masy białkowej, użyłem nieco ponad połowy, więc bądź ostrożny. Ciasto nie powinno być płynne, ale przewiewne.
połóż rozmazany Rast na blasze do pieczenia.olej pergamin, wyciśnij ciasto z torby cukierniczej w paski.
posyp ciasteczka sah.proszek Arny, odstawiamy, aby proszek "utopił się" w cieście. A po pieczeniu przez 10-12 minut w temperaturze 190-200 stopni.
wszystko. nasze ciasteczka & nbsp;Savoyardi są gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g