Rolada z galaretką

ulubione domowe wypieki! Przy filiżance herbaty Rolada zniknie na twoich oczach. Smacznie. Szybko. Łatwo. Przepis na releta z galaretką z serii "goście na wyciągnięcie ręki".
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 8 g
tłuszcze 13 % 6 g
węglowodany 71 % 34 g
216 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
ubij jajka.
dodaj cukier. Ubić.
dodaj mąkę. Wymieszać.
wlej ciasto na blachę do pieczenia pokrytą papierem do pieczenia.
piec w temperaturze 180 stopni przez 10-12 minut.
gotowy biszkopt przekręć rolką razem z papierem i pozostaw do ostygnięcia.
zrób galaretkę zgodnie z instrukcjami podanymi na opakowaniu, biorąc dokładnie połowę wody z podanej ilości.
gdy galaretka zacznie się wiązać, obróć rolkę, usuń papier.
ułóż galaretkę na biszkopcie, zwiń bułkę, posyp cukrem pudrem i wstaw do lodówki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Galaretka - 80   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy