Rolada z galaretką
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
ubij jajka.
dodaj cukier. Ubić.
dodaj mąkę. Wymieszać.
wlej ciasto na blachę do pieczenia pokrytą papierem do pieczenia.
piec w temperaturze 180 stopni przez 10-12 minut.
gotowy biszkopt przekręć rolką razem z papierem i pozostaw do ostygnięcia.
zrób galaretkę zgodnie z instrukcjami podanymi na opakowaniu, biorąc dokładnie połowę wody z podanej ilości.
gdy galaretka zacznie się wiązać, obróć rolkę, usuń papier.
ułóż galaretkę na biszkopcie, zwiń bułkę, posyp cukrem pudrem i wstaw do lodówki.
dodaj cukier. Ubić.
dodaj mąkę. Wymieszać.
wlej ciasto na blachę do pieczenia pokrytą papierem do pieczenia.
piec w temperaturze 180 stopni przez 10-12 minut.
gotowy biszkopt przekręć rolką razem z papierem i pozostaw do ostygnięcia.
zrób galaretkę zgodnie z instrukcjami podanymi na opakowaniu, biorąc dokładnie połowę wody z podanej ilości.
gdy galaretka zacznie się wiązać, obróć rolkę, usuń papier.
ułóż galaretkę na biszkopcie, zwiń bułkę, posyp cukrem pudrem i wstaw do lodówki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Galaretka - 80 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
