quiche z kremem twarogowym
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
włóż cukier, olej, sól do wrzącej wody. Niech olej się rozpuści. Następnie zagotuj wodę, dodaj mąkę, wymieszaj, aż będzie gładka. Schłodzić przez 5-10 minut. Wbijamy po jednym jajku, mieszając po każdym.
umieść ciasta na blasze do pieczenia z torby na ciasto. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach.
przygotuj krem: włóż wszystkie składniki bez oleju do rondla i ubij wszystko blenderem. Nie powinno być ziaren w masie. Tutaj dodajemy olej.
podpalamy patelnię i mieszając doprowadzamy naszą masę do wrzenia. Na powierzchni powinny tworzyć się bąbelki. Gotuj, aż zgęstnieje, mieszając.
schładzamy krem. Do stabilnych szczytów ubij śmietanę, dodaj do śmietany.
w bułkach odcinamy wierzchołki, napełniamy kremem do połowy, nakładamy truskawki na wierzch, ponownie napełniamy kremem i przykrywamy pokrywką.
ciasta Budyniowe można dowolnie dekorować.
umieść ciasta na blasze do pieczenia z torby na ciasto. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach.
przygotuj krem: włóż wszystkie składniki bez oleju do rondla i ubij wszystko blenderem. Nie powinno być ziaren w masie. Tutaj dodajemy olej.
podpalamy patelnię i mieszając doprowadzamy naszą masę do wrzenia. Na powierzchni powinny tworzyć się bąbelki. Gotuj, aż zgęstnieje, mieszając.
schładzamy krem. Do stabilnych szczytów ubij śmietanę, dodaj do śmietany.
w bułkach odcinamy wierzchołki, napełniamy kremem do połowy, nakładamy truskawki na wierzch, ponownie napełniamy kremem i przykrywamy pokrywką.
ciasta Budyniowe można dowolnie dekorować.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Śmietanka 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g