skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Mak na parze Kip & quot; jatkom. Spuścić wodę, przepuścić mak trzy razy przez m"yasorubkę. Dodaj posiekane orzechy, umyte i suszone rodzynki, semolinę, miękkie masło.
Krok 2:
Zetrzyj jabłka z dużymi otworami.
Krok 3:
Białka ubić z cukrem na puszystej masie. Dodaj żółtka do masy makowej, a następnie dodaj białka, proszek do pieczenia, starte obrane jabłka.
Krok 4:
Ciasto wlać do formy wyłożonej papierem do gotowania i piec przez 50 minut w 180 * C. ostudzić .
Krok 5:
Skrop rozpuszczoną w maśle czekoladą. Podczas serwowania pokrój w romby.Udekoruj wiśnią.
Krok 6:
Smacznego!
Mak gotować na parze z wrzącą wodą. Spuść wodę, przepuść mak trzy razy przez maszynkę do mięsa. Dodaj posiekane orzechy, umyte i suszone rodzynki, semolinę, miękkie masło.
jabłka obierz i zetrzyj na tarce z dużymi otworami.
białka ubić z cukrem na puszystej masie. Dodaj żółtka do masy makowej, a następnie dodaj białka, proszek do pieczenia, starte obrane jabłka.
ciasto wlać do formy wyłożonej papierem do gotowania i piec przez 50 minut w 180 * C. ostudzić . Skrop rozpuszczoną czekoladą z masłem.
pokrój w romby podczas serwowania.Udekoruj wiśnią.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Mak (ziarno) - 556 kcal/100g
- Mak - 556 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g