jabłkowo-makowy

bardzo delikatne, bezmięsne wypieki o oryginalnym smaku! Doskonałe połączenie różnych smaków, szybkość gotowania, brak mąki. Bardzo delikatny i wilgotny taniec. Doskonałe połączenie smaków: Makowo-orzechowego, jabłkowego i czekoladowego.
LesKraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 6 g
tłuszcze 39 % 20 g
węglowodany 49 % 25 g
303 kcal
IG: 24 / 24 / 52

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Mak na parze Kip & quot; jatkom. Spuścić wodę, przepuścić mak trzy razy przez m"yasorubkę. Dodaj posiekane orzechy, umyte i suszone rodzynki, semolinę, miękkie masło.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj jabłka z dużymi otworami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Białka ubić z cukrem na puszystej masie. Dodaj żółtka do masy makowej, a następnie dodaj białka, proszek do pieczenia, starte obrane jabłka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ciasto wlać do formy wyłożonej papierem do gotowania i piec przez 50 minut w 180 * C. ostudzić .

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Skrop rozpuszczoną w maśle czekoladą. Podczas serwowania pokrój w romby.Udekoruj wiśnią.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Smacznego!

Mak gotować na parze z wrzącą wodą. Spuść wodę, przepuść mak trzy razy przez maszynkę do mięsa. Dodaj posiekane orzechy, umyte i suszone rodzynki, semolinę, miękkie masło.
jabłka obierz i zetrzyj na tarce z dużymi otworami.
białka ubić z cukrem na puszystej masie. Dodaj żółtka do masy makowej, a następnie dodaj białka, proszek do pieczenia, starte obrane jabłka.
ciasto wlać do formy wyłożonej papierem do gotowania i piec przez 50 minut w 180 * C. ostudzić . Skrop rozpuszczoną czekoladą z masłem.
pokrój w romby podczas serwowania.Udekoruj wiśnią.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Mak (ziarno) - 556   kcal/100g
  • Mak - 556   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy