ciasteczka "diamentowe & amp; quot;
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
z cukrem pudrem wymieszaj zmiękczone masło. Pamiętaj, aby wziąć cukier puder, a nie cukier!
powinien być jak krem. Dodaj do niego sól, ekstrakt waniliowy, przesianą mąkę. Wyjdzie miękkie ciasto.
dzielimy go na części, z każdej tworzymy kiełbaski o średnicy 2-3 cm. Kiełbasy zawijamy w folię i wkładamy do lodówki. Ciasto stanie się twarde.
pocieramy jajko, smarujemy kiełbaski jajkami i zwijamy je na stole, na którym wylewa się cukier.
kroimy je na kawałki o szerokości 2 cm (bierzemy bardzo ostry nóż).
na blasze do pieczenia z pergaminem kładziemy ciasteczka, pieczemy je przez 20-25 minut w 180 stopniach.
wyjmij natychmiast, gdy ciasteczka się zrumienią.
powinien być jak krem. Dodaj do niego sól, ekstrakt waniliowy, przesianą mąkę. Wyjdzie miękkie ciasto.
dzielimy go na części, z każdej tworzymy kiełbaski o średnicy 2-3 cm. Kiełbasy zawijamy w folię i wkładamy do lodówki. Ciasto stanie się twarde.
pocieramy jajko, smarujemy kiełbaski jajkami i zwijamy je na stole, na którym wylewa się cukier.
kroimy je na kawałki o szerokości 2 cm (bierzemy bardzo ostry nóż).
na blasze do pieczenia z pergaminem kładziemy ciasteczka, pieczemy je przez 20-25 minut w 180 stopniach.
wyjmij natychmiast, gdy ciasteczka się zrumienią.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g