na podstawie cheburek

długo gotować chebureki? Zawsze jest wyjście! Jeśli lubisz chebureki, ale nie masz wystarczająco dużo czasu na ich przygotowanie, ten przepis bardzo ci pomoże!
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 6 g
tłuszcze 29 % 12 g
węglowodany 56 % 23 g
217 kcal
IG: 13 / 0 / 87

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.

300 gramów mąki i 300 gramów wody-przestrzegaj dokładnych proporcji ciasta, to bardzo ważne!
nie dodawaj nic więcej do ciasta, nawet soli z cukrem.
zagotuj wodę, wlej ją do mąki, najpierw wymieszaj łyżką, a następnie rękami. Ciasto należy następnie schłodzić.
nadzienie: pokrojoną w kostkę cebulę smażymy w rastrze.oleju, wymieszać z mięsem mielonym. Kładziemy tu czosnek w proszku, łyżkę sosu sojowego, przyprawy.
posyp stół mąką, rozwałkuj ciasto na cienką warstwę. Równomiernie połóż warstwę mięsa mielonego na warstwie.
ciasto zwijamy w rolkę, ściskamy krawędzie, kroimy na kawałki o grubości 2 cm.
smażyć każdy kawałek na oleju po obu stronach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g

Podobne przepisy