na podstawie cheburek
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
300 gramów mąki i 300 gramów wody-przestrzegaj dokładnych proporcji ciasta, to bardzo ważne!
nie dodawaj nic więcej do ciasta, nawet soli z cukrem.
zagotuj wodę, wlej ją do mąki, najpierw wymieszaj łyżką, a następnie rękami. Ciasto należy następnie schłodzić.
nadzienie: pokrojoną w kostkę cebulę smażymy w rastrze.oleju, wymieszać z mięsem mielonym. Kładziemy tu czosnek w proszku, łyżkę sosu sojowego, przyprawy.
posyp stół mąką, rozwałkuj ciasto na cienką warstwę. Równomiernie połóż warstwę mięsa mielonego na warstwie.
ciasto zwijamy w rolkę, ściskamy krawędzie, kroimy na kawałki o grubości 2 cm.
smażyć każdy kawałek na oleju po obu stronach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g