skład / składniki
gotowanie krok po kroku
wyłóż naczynie do pieczenia pergaminem, tak aby papier wystawał poza krawędzie o 2 cm.
Rozgrzej piekarnik do 160 stopni.
pokrój ciasteczka w blenderze na okruchy, wymieszaj ze stopionym masłem. Rozłóż mieszaninę na dnie formy, ubij i spłaszcz. Wstaw do lodówki na pół godziny.
ubij ser śmietankowy.
ubij śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym na szczyty. Obie masy delikatnie wymieszać.
dodaj sól, jajka tutaj. Ubijaj z bardzo małą prędkością miksera.
wlej masę do formy.
przenieś formę na blachę do pieczenia o głębokich ściankach, wlej wrzącą wodę na blachę do pieczenia. Konieczne jest, aby woda osiągnęła połowę wysokości formy.
piec sernik przez 70-75 minut.
jak sprawdzić sernik pod kątem gotowości: jeśli lekko potrząśniesz kształtem, środek będzie się wahał.
ciasto należy przechowywać w piekarniku, aż całkowicie ostygnie. Gdy ostygnie, włóż sernik do lodówki na noc.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- 40% - 362 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g