skład / składniki
gotowanie krok po kroku
ubij jajka z cukrem, wanilią i masłem.
dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia.
wlej ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
piecz ciasto w temperaturze 180 stopni przez 12-15 minut.
roztop masło, wymieszaj z orzechami włoskimi.
żółtka ubić z cukrem, wymieszać z budyniem i proszkiem do pieczenia.
wymieszaj orzechy włoskie i mieszankę jajeczną.
wyjmij gotowy biszkopt, posmaruj gotowanym skondensowanym mlekiem, ułóż ciasto orzechowe.
włóż ciasto z powrotem do piekarnika na 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.
ubij białka z cukrem pudrem w łaźni wodnej na twarde szczyty.
wyjmij biszkopt z piekarnika.
wyciśnij bezy z worka do szprycowania wstążkami.
wymieszałem część bezy z barwnikiem spożywczym i położyłem takie nici z bezy.
włóż ciasto do piekarnika w temperaturze 70 stopni na godzinę.
pokrój ciasto na ciasteczka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Gotowy budyń - 135 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g