ciasteczka orzechowe "specjalne & amp; quot;
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
pocieramy zmiękczony odpływ.olej z sah.proszek do puszystości, wbij jajka.
Dodaj tutaj zmielone orzechy laskowe, przesianą mąkę, sól. Zagnieść ciasto, zwinąć w kulkę, owinąć folią i włożyć do zamrażarki na 20 minut.
rozwałkuj ciasto, pokrój je foremkami na kształty o grubości 5-7 mm.
układamy na blasze do pieczenia z pergaminem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180gr przez 10-15 minut.
Dodaj tutaj zmielone orzechy laskowe, przesianą mąkę, sól. Zagnieść ciasto, zwinąć w kulkę, owinąć folią i włożyć do zamrażarki na 20 minut.
rozwałkuj ciasto, pokrój je foremkami na kształty o grubości 5-7 mm.
układamy na blasze do pieczenia z pergaminem i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180gr przez 10-15 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g