jabłka pieczone w cieście francuskim z cynamonem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
usuń rdzeń z jabłka.
rozwiń Test, Wytnij kwadrat. Kładziemy na nim jabłko wypełnione cynamonem i cukrem. Ściskamy końce ciasta i tworzymy taką torbę. Dekorujemy go liśćmi.
smarujemy ubitym żółtkiem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180-190 stopni.
pieczone jabłka są gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g