jabłka pieczone w cieście francuskim z cynamonem

niezwykle smaczny i aromatyczny deser podbije Twoją rodzinę! Bardzo aromatyczne i smaczne jabłka! Ciasto jest nasycone tym smakiem i sokiem. Pieczone jabłka z cynamonem w cieście są również dobre, ponieważ szybko się gotują.
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 3 g
tłuszcze 32 % 12 g
węglowodany 61 % 23 g
219 kcal
IG: 22 / 70 / 9

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

usuń rdzeń z jabłka.

rozwiń Test, Wytnij kwadrat. Kładziemy na nim jabłko wypełnione cynamonem i cukrem. Ściskamy końce ciasta i tworzymy taką torbę. Dekorujemy go liśćmi.

smarujemy ubitym żółtkiem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180-190 stopni.

pieczone jabłka są gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g

Podobne przepisy