ciasteczka serca dla zakochanych

Zrób ukochanemu takie pyszne ciasta! Proces gotowania! Zrobiłam dla ukochanego męża na Walentynki! Bardzo delikatne i niesamowicie pyszne ciasto! Mój mąż to uwielbiał!
Dot (Varia)Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 7 g
tłuszcze 31 % 12 g
węglowodany 51 % 20 g
226 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw przygotowujemy biszkopt & quot; Gioconda & quot;. Rozgrzej piekarnik do 210gr. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj mąkę z orzechów laskowych z wyprzedzeniem. Aby to zrobić, łatwo usmaż orzechy laskowe na patelni, aż skóra zacznie się łuszczyć. Przenieś orzechy do ręcznika i zmiel je rękami. Zmiel obrane i schłodzone orzechy w młynku do kawy. Musisz bardzo szybko zmielić, ponieważ orzechy nie powinny mieć czasu na uwolnienie oleju. W przeciwnym razie nie staną się suchą mieszanką, ale pastą! Możesz kilkakrotnie wstrząsnąć młynkiem podczas mielenia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W misce wymieszaj mąkę z orzechów laskowych, pół jajka, cukier puder 50 gr.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ubijaj przez 5 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż drugą połowę jajka, ubij przez 15 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej stopione masło.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Oddzielnie ubij białka na lekką pianę, wlewając cukier puder 10 gr. Po ubijaniu do szczytów. Łączymy obie masy w jedną.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przesiej mąkę tutaj

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    I wymieszaj.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej ciasto na blachę do pieczenia, wyrównaj. Jego wysokość (test) D. B. 5 mm.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pieczemy 7-10 minut. Następnie natychmiast przesuń dolną stronę do góry. Usuń papier, pozwól ciastu ostygnąć. Następnie wycinamy ciasta w kształcie serca.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Gotowanie galaretki na czerwonym winie. Jeśli twoja jagoda jest zamrożona, rozmroź ją wcześniej, ale zachowaj płyn na galaretkę. Zalej żelatynę zimną wodą, pozwól jej pęcznieć.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wlej wino do rondla. Wlej mielony ziele angielskie, goździki, cynamon, sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2-4 minuty, aby lekko odparować.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Tutaj dodajemy różne jagody, cukier w proszku, sok z jagód. Rozgrzewamy 3-4 min.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Usuń z pieca. Wyjmij cynamon. Ubij miksturę w blenderze w puree.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Przetrzyj przez sito.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Rozpuść żelatynę na wodzie.łaźnia.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Dodaj do mieszanki, zamieszaj.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Przenieś mieszaninę jagód do płaskiej formy wyłożonej folią. Wysokość D. B. 5-6 mm. włóż do zamrażarki.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Gotowanie czekoladowych serc.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Rysujemy serca o 1,5 cm mniejsze niż kształty. Umieszczamy w twardym pliku.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Czekolada topi się na wodzie.łaźnia.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Wlej do Kornetki, narysuj serca na pliku.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Najpierw kontur, a następnie wypełnij wszystko całkowicie, spłaszcz szpatułką.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Zakryj szok.półfabrykaty z drugim plikiem, lekko dociśnij.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Gotowanie musu bawarskiego.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Zgodnie z instrukcjami na opakowaniu przygotowujemy żelatynę.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Ubij śmietanę na szczyty, włóż do lodówki.

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Żółtka z cukrem

  30. Krok 30:

    Krok 30.

    Ubij żółtka cukrem do białego koloru.

  31. Krok 31:

    Krok 31.

    Wlej mleko do rondla,

  32. Krok 32:

    Krok 32.

    Włóż wanilię,

  33. Krok 33:

    Krok 33.

    Doprowadzić do wrzenia. Usuń z pieca, pozwól mu nalegać. Następnie wyjmij wanilię, wlej mleko do żółtek, ubijając je.

  34. Krok 34:

    Krok 34.

    Wlej wszystko do rondla, gotuj na małym ogniu przez 5-10 minut, mieszając.

  35. Krok 35:

    Krok 35.

    Krem będzie wtedy gotowy, gdy na łopatce z nim po przesunięciu palcem pozostawiony ślad nie zostanie ponownie wypełniony. Tutaj wlej żelatynę, wymieszaj.

  36. Krok 36:

    Krok 36.

    Umieść patelnię na zimnej wodzie.kąpiel, mieszaj, aż krem ostygnie do pokoju.temp. Tutaj dodajemy bitą śmietanę.

  37. Krok 37:

    Krok 37.

    Bawarski mus

  38. Krok 38:

    Krok 38.

    Lukier czekoladowy. Namocz żelatynę, rozpuść, lekko ostudź. Podgrzej śmietanę. Czekoladę połamać, dodać do śmietany, mieszać do uzyskania gładkości. Dodaj żelatynę.

  39. Krok 39:

    Krok 39.

    Czerwony lukier.

  40. Krok 40:

    Krok 40.

    Wymieszać na patelni mieszankę & quot; galaretki do ciast & quot; z cukrem, po zalać wodą i syropem. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, trzymać przez 15 sekund.

  41. Krok 41:

    Krok 41.

    Dekorację można przygotować z wyprzedzeniem. Aby to zrobić, temperuj gorzką i pomarańczową czekoladę. Posiekaj gorzki nożem, rozpuść trzy czwarte jego części w kuchence mikrofalowej do 45-48 stopni. Dodaj cztery.część czekolady, mieszając.

  42. Krok 42:

    Krok 42.

    Zrób to samo z pomarańczową czekoladą. Wlej gorzką czekoladę do kornetu.

  43. Krok 43:

    Krok 43.

    Tassel w silikonowe formy chodzić pomarańczowy.szok.. niech się złapie.

  44. Krok 44:

    Krok 44.

    Po zalać gorzkim szokiem.

  45. Krok 45:

    Krok 45.

    Pozwól zamarznąć.

  46. Krok 46:

    Krok 46.

    Jestem curl z AP.szok. gotowała tak:

  47. Krok 47:

    Krok 47.

    Na taśmę krawężnikową nałożyłem równą warstwę czekolady,

  48. Krok 48:

    Krok 48.

    Dała się złapać, zrobiła rowki,

  49. Krok 49:

    Krok 49.

    Złożyłem, mocując końce spinaczem do papieru. Serca z gorzkiej czekolady. Za pomocą kornety nakładamy serca na wierzch.plik. Niech stwardnieją.

  50. Krok 50:

    Krok 50.

    Zbieranie ciast. Użyłem silikonowej formy. Z kond.włóż bawarski mus do strzykawki, włóż do zamrażarki, ale nie zamrażaj.

  51. Krok 51:

    Krok 51.

    Drugą warstwą robimy czekoladowe serce, lekko dociskamy.

  52. Krok 52:

    Krok 52.

    Następnie ponownie włóż mus, włóż do zamrażarki.

  53. Krok 53:

    Krok 53.

    Po galarecie, znowu mus,

  54. Krok 54:

    Krok 54.

    Na końcu biszkopt. Dobrze dociskamy i wypełniamy przestrzenie między herbatnikiem a formą, aby herbatnik nie był widoczny. Wkładamy do zamrażarki na pół godziny.

  55. Krok 55:

    Krok 55.

    W nocy ciasteczka wkładamy do lodówki. Rano dekorujemy i glazurujemy.

  56. Krok 56:

    Krok 56.

    Oto takie słodkie i piękne serce ciasta dla zakochanych na Walentynki!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Truskawka - 30   kcal/100g
  • Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Malina - 42   kcal/100g
  • Maliny świeżo mrożone słodkie - 50   kcal/100g
  • Orzechy laskowe - 670   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Jelly - 80   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wina alkoholowe - 212   kcal/100g
  • Wina półwytrawne - 78   kcal/100g
  • Wina wytrawne - 64   kcal/100g
  • Wino czerwone - 88   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Czekolada gorzka - 539   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Syrop żurawinowy - 26   kcal/100g
  • Czekolada mleczna - 550   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy