skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw przygotowujemy biszkopt & quot; Gioconda & quot;. Rozgrzej piekarnik do 210gr. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem.
Krok 2:
Przygotuj mąkę z orzechów laskowych z wyprzedzeniem. Aby to zrobić, łatwo usmaż orzechy laskowe na patelni, aż skóra zacznie się łuszczyć. Przenieś orzechy do ręcznika i zmiel je rękami. Zmiel obrane i schłodzone orzechy w młynku do kawy. Musisz bardzo szybko zmielić, ponieważ orzechy nie powinny mieć czasu na uwolnienie oleju. W przeciwnym razie nie staną się suchą mieszanką, ale pastą! Możesz kilkakrotnie wstrząsnąć młynkiem podczas mielenia.
Krok 3:
W misce wymieszaj mąkę z orzechów laskowych, pół jajka, cukier puder 50 gr.
Krok 4:
Ubijaj przez 5 minut.
Krok 5:
Połóż drugą połowę jajka, ubij przez 15 minut.
Krok 6:
Wlej stopione masło.
Krok 7:
Oddzielnie ubij białka na lekką pianę, wlewając cukier puder 10 gr. Po ubijaniu do szczytów. Łączymy obie masy w jedną.
Krok 8:
Przesiej mąkę tutaj
Krok 9:
I wymieszaj.
Krok 10:
Wlej ciasto na blachę do pieczenia, wyrównaj. Jego wysokość (test) D. B. 5 mm.
Krok 11:
Pieczemy 7-10 minut. Następnie natychmiast przesuń dolną stronę do góry. Usuń papier, pozwól ciastu ostygnąć. Następnie wycinamy ciasta w kształcie serca.
Krok 12:
Gotowanie galaretki na czerwonym winie. Jeśli twoja jagoda jest zamrożona, rozmroź ją wcześniej, ale zachowaj płyn na galaretkę. Zalej żelatynę zimną wodą, pozwól jej pęcznieć.
Krok 13:
Wlej wino do rondla. Wlej mielony ziele angielskie, goździki, cynamon, sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 2-4 minuty, aby lekko odparować.
Krok 14:
Tutaj dodajemy różne jagody, cukier w proszku, sok z jagód. Rozgrzewamy 3-4 min.
Krok 15:
Usuń z pieca. Wyjmij cynamon. Ubij miksturę w blenderze w puree.
Krok 16:
Przetrzyj przez sito.
Krok 17:
Rozpuść żelatynę na wodzie.łaźnia.
Krok 18:
Dodaj do mieszanki, zamieszaj.
Krok 19:
Przenieś mieszaninę jagód do płaskiej formy wyłożonej folią. Wysokość D. B. 5-6 mm. włóż do zamrażarki.
Krok 20:
Gotowanie czekoladowych serc.
Krok 21:
Rysujemy serca o 1,5 cm mniejsze niż kształty. Umieszczamy w twardym pliku.
Krok 22:
Czekolada topi się na wodzie.łaźnia.
Krok 23:
Wlej do Kornetki, narysuj serca na pliku.
Krok 24:
Najpierw kontur, a następnie wypełnij wszystko całkowicie, spłaszcz szpatułką.
Krok 25:
Zakryj szok.półfabrykaty z drugim plikiem, lekko dociśnij.
Krok 26:
Gotowanie musu bawarskiego.
Krok 27:
Zgodnie z instrukcjami na opakowaniu przygotowujemy żelatynę.
Krok 28:
Ubij śmietanę na szczyty, włóż do lodówki.
Krok 29:
Żółtka z cukrem
Krok 30:
Ubij żółtka cukrem do białego koloru.
Krok 31:
Wlej mleko do rondla,
Krok 32:
Włóż wanilię,
Krok 33:
Doprowadzić do wrzenia. Usuń z pieca, pozwól mu nalegać. Następnie wyjmij wanilię, wlej mleko do żółtek, ubijając je.
Krok 34:
Wlej wszystko do rondla, gotuj na małym ogniu przez 5-10 minut, mieszając.
Krok 35:
Krem będzie wtedy gotowy, gdy na łopatce z nim po przesunięciu palcem pozostawiony ślad nie zostanie ponownie wypełniony. Tutaj wlej żelatynę, wymieszaj.
Krok 36:
Umieść patelnię na zimnej wodzie.kąpiel, mieszaj, aż krem ostygnie do pokoju.temp. Tutaj dodajemy bitą śmietanę.
Krok 37:
Bawarski mus
Krok 38:
Lukier czekoladowy. Namocz żelatynę, rozpuść, lekko ostudź. Podgrzej śmietanę. Czekoladę połamać, dodać do śmietany, mieszać do uzyskania gładkości. Dodaj żelatynę.
Krok 39:
Czerwony lukier.
Krok 40:
Wymieszać na patelni mieszankę & quot; galaretki do ciast & quot; z cukrem, po zalać wodą i syropem. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, trzymać przez 15 sekund.
Krok 41:
Dekorację można przygotować z wyprzedzeniem. Aby to zrobić, temperuj gorzką i pomarańczową czekoladę. Posiekaj gorzki nożem, rozpuść trzy czwarte jego części w kuchence mikrofalowej do 45-48 stopni. Dodaj cztery.część czekolady, mieszając.
Krok 42:
Zrób to samo z pomarańczową czekoladą. Wlej gorzką czekoladę do kornetu.
Krok 43:
Tassel w silikonowe formy chodzić pomarańczowy.szok.. niech się złapie.
Krok 44:
Po zalać gorzkim szokiem.
Krok 45:
Pozwól zamarznąć.
Krok 46:
Jestem curl z AP.szok. gotowała tak:
Krok 47:
Na taśmę krawężnikową nałożyłem równą warstwę czekolady,
Krok 48:
Dała się złapać, zrobiła rowki,
Krok 49:
Złożyłem, mocując końce spinaczem do papieru. Serca z gorzkiej czekolady. Za pomocą kornety nakładamy serca na wierzch.plik. Niech stwardnieją.
Krok 50:
Zbieranie ciast. Użyłem silikonowej formy. Z kond.włóż bawarski mus do strzykawki, włóż do zamrażarki, ale nie zamrażaj.
Krok 51:
Drugą warstwą robimy czekoladowe serce, lekko dociskamy.
Krok 52:
Następnie ponownie włóż mus, włóż do zamrażarki.
Krok 53:
Po galarecie, znowu mus,
Krok 54:
Na końcu biszkopt. Dobrze dociskamy i wypełniamy przestrzenie między herbatnikiem a formą, aby herbatnik nie był widoczny. Wkładamy do zamrażarki na pół godziny.
Krok 55:
W nocy ciasteczka wkładamy do lodówki. Rano dekorujemy i glazurujemy.
Krok 56:
Oto takie słodkie i piękne serce ciasta dla zakochanych na Walentynki!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Jelly - 80 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Syrop żurawinowy - 26 kcal/100g
- Czekolada mleczna - 550 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g