Chuda bułka ziemniaczana z grzybami i warzywami

Przygotuj się na Wielki Post i zaopatrz się w pyszne przepisy! Ta chuda bułka ziemniaczana z grzybami jest bardzo aromatyczna i soczysta. Najbardziej w poście!
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 14 g
62 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki na średniej tarce.

podgrzej na patelni Rast.olej, smażyć w nim cebulę na dużym ogniu, mieszając. Cebula powinna stać się przezroczysta.

dodaj marchewkę do cebuli. Wszystko wymieszaj, smaż do miękkości.

dodaj drobno posiekane grzyby do warzyw. Smaż przez trzy minuty, mieszając. Posolić.

wymieszaj tłuczone ziemniaki, dodaj skrobię.

przykryj blachę do pieczenia pergaminem, połóż na niej tłuczone ziemniaki. Piec przez 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200-220.

następnie ułóż warzywa z grzybami na puree, dodaj świeże posiekane warzywa.

ostrożnie Zwiń warstwę w rolkę, usuń papier.

posmaruj wierzch bułki ziemniaczanej olejem, piecz w piekarniku przez kolejne 15 minut.

Chuda bułka ziemniaczana musi być podawana na gorąco!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy