skład / składniki
gotowanie krok po kroku
drobno posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki na średniej tarce.
podgrzej na patelni Rast.olej, smażyć w nim cebulę na dużym ogniu, mieszając. Cebula powinna stać się przezroczysta.
dodaj marchewkę do cebuli. Wszystko wymieszaj, smaż do miękkości.
dodaj drobno posiekane grzyby do warzyw. Smaż przez trzy minuty, mieszając. Posolić.
wymieszaj tłuczone ziemniaki, dodaj skrobię.
przykryj blachę do pieczenia pergaminem, połóż na niej tłuczone ziemniaki. Piec przez 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200-220.
następnie ułóż warzywa z grzybami na puree, dodaj świeże posiekane warzywa.
ostrożnie Zwiń warstwę w rolkę, usuń papier.
posmaruj wierzch bułki ziemniaczanej olejem, piecz w piekarniku przez kolejne 15 minut.
Chuda bułka ziemniaczana musi być podawana na gorąco!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g