bułeczki naleśnikowe na śniadanie
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zagnieść ciasto z tych produktów.
Krok 2:
Dodaj mąkę do mieszanki jajeczno-mlecznej.
Krok 3:
Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 4:
Formy smarujemy masłem, rozlewamy na nie ciasto, wypełniając dwie trzecie wysokości.
Krok 5:
Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15-20 minut.
Krok 6:
Podawaj bułki naleśnikowe na gorąco, posypane cukrem pudrem lub polane gorącą czekoladą, sosem owocowym. Możesz jeść te bułki z dżemem, kwaśną śmietaną, owocami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g