ciasto z gruszkami i jabłkami
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zmiękczone masło należy dokładnie zmielić z cukrem,
Krok 2:
Dodaj śmietanę, sodę i przesianą mąkę. Zagnieść miękkie ciasto.
Krok 3:
Weź formę, posmaruj olejem, włóż do niej ciasto, a następnie spłaszcz, tworząc boki.
Krok 4:
Połóż obrane jabłka i gruszki na cieście.
Krok 5:
Wlać śmietanę ubitą z cukrem, jajkiem i mąką. Na wierzchu można również umieścić kilka łyżek gotowanego skondensowanego mleka. A w skondensowanym mleku & quot;utopić & quot; lekko rajskie jabłko - dla urody. Piec ogrzewany do 175 gr. piekarnik około 45-55 minut.
Krok 6:
Po wyłączeniu piekarnika i pozostawieniu ciasta z gruszkami i jabłkami do ostygnięcia.
Krok 7:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Ranetki - 47 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g