kotlety wołowe z ananasem
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój wołowinę w poprzek włókien. Powinny być paski o grubości jednego cm.
odeprzyj je lekko.
osobno ubij sos sojowy, olej roślinny i czosnek.
Wymieszaj tę masę z mięsem i marynuj przez dwie do trzech godzin w lodówce.
obierz ananasa i pokrój w kostkę o szerokości jednego cm.
zawiń każdą kostkę w pasek mięsa i zabezpiecz wykałaczką.
smaż przez dwie minuty w rozgrzanym do 270 gr. piekarnik. Następnie odwróć i smaż przez kolejne dwie minuty.
wyłącz piekarnik, ale pozostaw mięso w nim na 15 minut.
przystawka-kotlety wołowe z ananasem-gotowa. Po prostu ma niesamowity gust.
odeprzyj je lekko.
osobno ubij sos sojowy, olej roślinny i czosnek.
Wymieszaj tę masę z mięsem i marynuj przez dwie do trzech godzin w lodówce.
obierz ananasa i pokrój w kostkę o szerokości jednego cm.
zawiń każdą kostkę w pasek mięsa i zabezpiecz wykałaczką.
smaż przez dwie minuty w rozgrzanym do 270 gr. piekarnik. Następnie odwróć i smaż przez kolejne dwie minuty.
wyłącz piekarnik, ale pozostaw mięso w nim na 15 minut.
przystawka-kotlety wołowe z ananasem-gotowa. Po prostu ma niesamowity gust.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g