ciasto owocowe
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Posiekaj margarynę nożem, dodając mąkę.
Krok 3:
W innym kubku ubić jajka z cukrem, osobno w kefirze ugasić sodę. Wszystko wymieszać i bardzo delikatnie zagnieść ciasto.
Krok 4:
Powinno być bardzo, bardzo delikatne. Wstaw do lodówki na około pół godziny.
Krok 5:
W tym czasie pokrój jabłka i przykryj cukrem, wymieszaj.
Krok 6:
Teraz wyjmujemy ciasto z lodówki i dzielimy je na dwie nierówne części. Rozwałkuj Większość i umieść na dnie wysmarowanej olejem formy. Rozłóż nadzienie.
Krok 7:
Rozwałkuj drugi kawałek ciasta i przykryj nadzienie. Lekko ściśnij krawędzie między sobą, lekko nakłuj środek widelcem, aby ciasto nie puchło. Piec przez 20-25 minut w temperaturze 200C
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g