ciasto w paski z twarogiem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
zmiel pół szklanki cukru, masła i całej mąki między palcami. Ubij jajka, twaróg, cukier waniliowy i resztki cukru. Zetrzyj skórkę pomarańczową, wyciśnij sok, dodaj do masy twarogowej. Podziel masę twarogową na 1/3 i 2/3. Dodaj kakao do mniejszej części. Następnie posmaruj masłem naczynie do pieczenia (mam silikonowe, nie smaruję), rozłóż większość okruchów, rozprowadzając je po bokach. I rozłóż na przemian kilka łyżek jasnego nadzienia, jedną – ciemną. Przykryj pozostałymi okruchami na wierzchu.
piec 30 minut, temperatura 200 stopni.
daje niesamowity smak czekoladowo-pomarańczowego sernika Królewskiego!
piec 30 minut, temperatura 200 stopni.
daje niesamowity smak czekoladowo-pomarańczowego sernika Królewskiego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g