ciasto w paski kruche ciasto z twarogiem

Zabawne ciasto o Smaku czekoladowo-twarogowym. Rozkoszuj się nowym smakiem znanego od dawna Królewskiego sernika! Spójrz na sernik królewski z nowej perspektywy! Może być nie tylko smaczna, ale także niezwykle piękna! Przygotuj sernik Królewski w paski. twaróg jest bardzo przydatny dla ludzkiego ciała, zawiera tak niezbędny dla nas wapń. Wiele osób błędnie uważa, że to jedzenie jest przydatne tylko w czystej postaci, ale istnieje wiele przepisów kulinarnych, które mogą zachować większość składników odżywczych, które są pełne. Na przykład jest to ciasto z twarogiem, o którym teraz ci opowiem.
AstraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 11 g
tłuszcze 26 % 13 g
węglowodany 52 % 26 g
269 kcal
IG: 7 / 4 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
zmiel pół szklanki cukru, masła i całej mąki między palcami. Ubij jajka, twaróg, cukier waniliowy i resztki cukru. Zetrzyj skórkę pomarańczową, wyciśnij sok, dodaj do masy twarogowej. Podziel masę twarogową na 1/3 i 2/3. Dodaj kakao do mniejszej części. Następnie posmaruj masłem naczynie do pieczenia (mam silikonowe, nie smaruję), rozłóż większość okruchów, rozprowadzając je po bokach. I rozłóż na przemian kilka łyżek jasnego nadzienia, jedną – ciemną. Przykryj pozostałymi okruchami na wierzchu.
piec 30 minut, temperatura 200 stopni.
daje niesamowity smak czekoladowo-pomarańczowego sernika Królewskiego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Skórka pomarańczowa - 97   kcal/100g
  • Sok pomarańczowy - 36   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy