skład / składniki
metoda gotowania
ciasto grzybowe może być dowolne – wszystko zależy od dodanych do niego składników. Na przykład ten przepis kulinarny został pierwotnie zaprojektowany nie tylko dla grzybów, ale dla kurków. Ale moim zdaniem możesz umieścić dowolne grzyby w cieście grzybowym, najważniejsze jest to, że są smaczne. Na przykład możesz eksperymentować i nie brać świeżych grzybów, ale konserwy.
wlej wodę do rondla i włóż namocz strąki fasoli. Podziel ciasto na pół, rozwałkuj jedną część, aby uzyskać prostokąt (w kształcie blachy do pieczenia), piecz w piekarniku do miękkości. Rozwijamy również drugą część, ale wykonujemy nacięcie(nie przez!) nożem jeden cm od krawędzi na całym obwodzie, a następnie narysuj przekątną(znowu nie przez!) z jednego rogu do drugiego. Posmaruj żółtkiem i piecz przez około osiem minut. Wyjmujemy i wycinamy centrum, które zostało zaznaczone wcześniej. Dostaniemy jakby boki i pokrywkę na ciasto.
drobno posiekaj grzyby i cebulę, a następnie usmaż cebulę na oleju. W rondelku z niewielką ilością wody wlej pięć łyżeczek oleju roślinnego, dodaj grzyby, posiekaną cebulę, ząbki czosnku. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem i gotuj do wrzenia. Następnie zmniejszamy ogień i pozostawiamy go do gotowania, aż ciecz wyparuje. Z mieszanki wyjmujemy czosnek, wkładamy śmietanę i kontynuujemy duszenie, aż cała masa całkowicie zgęstnieje. Teraz gotuj pokrojone w kostkę strąki fasoli we wrzącej osolonej wodzie przez około pięć minut. Wlej wodę przez durszlak, ostudź fasolę i usmaż na oleju, wlej pieprz.
wkładamy ciągłą warstwę warstwową i warstwę boczną do blachy do pieczenia, kładziemy gotowaną fasolę na wierzchu, a na niej mieszankę grzybową. Przykryj "pokrywką" i nasze jedzenie jest gotowe. W razie potrzeby można go lekko podgrzać w piekarniku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g