skład / składniki
gotowanie krok po kroku
danie kulinarne, takie jak ciasto z borówkami i jabłkami, to świetne jedzenie na każdą rodzinną ucztę.
na początek powinieneś przygotować ciasto drożdżowe, które będzie podstawą. Aby to zrobić, rozcieńcz drożdże w ciepłym mleku, aż całkowicie się rozpuszczą, dodaj łyżeczkę piasku i szklankę mąki. Powinieneś uzyskać taką samą konsystencję ciasta jak w przypadku naleśników. Odstawiamy przygotowane ciasto w ciepłe miejsce, aż całkowicie się podniesie. W tym czasie pocieramy jaja kurze solą i granulowanym cukrem. Rozpuść margarynę i pozwól jej ostygnąć w temperaturze pokojowej. Wyrośnięte ciasto dokładnie mieszamy z ugotowanymi jajkami i pozostałą mąką, dodajemy margarynę i dalej ugniatamy już na stole. Ugniataj przez 15 minut, a następnie włóż z powrotem do miski i odstaw. Od gotowego ciasta oddzielamy
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal / 100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Borówka - 43 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal / 100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal / 100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g