skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Dobrze umyj marchewki i jabłka, obierz je, usuń rdzenie z jabłek. Następnie pocieramy jabłka i marchewki na drobnej tarce, mieszamy w jedną masę.
Krok 3:
Ubij żółtka z 2 łyżkami. l. cukier, włóż zmiękczone masło i doprowadź do puszystości. Następnie przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj posiekane migdały i połącz z żółtkami.
Krok 4:
Ubij schłodzone białka, stopniowo dodając cukier, aż uzyskasz mocną, stabilną masę.
Krok 5:
Do głównego ciasta dodaj puree z jabłek i marchwi, a następnie białka.
Krok 6:
Włóż ciasto do formy, wyrównaj powierzchnię. Teraz obieramy jabłka do nadzienia, kroimy je w cienkie plasterki, posypujemy sokiem z cytryny i pięknie rozprowadzamy na cieście. Formę wkładamy do piekarnika na trzy kwadransy w temperaturze 190-195 stopni. Wyjmij ciasto i posmaruj je konfiturą na gorąco. Ostudzić, a następnie posypać cukrem pudrem.
Krok 7:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal / 100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal / 100g