galaretowate ciasto z mielonym bakłażanem

bogactwo smaku i kształtów pozostawi niezapomniane wrażenia.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 7 g
tłuszcze 45 % 9 g
węglowodany 20 % 4 g
121 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

oferuję ci bardzo satysfakcjonujące, bardzo wysokokaloryczne i bardzo niezwykłe ciasto mięsne, którego przepis kulinarny jest przeznaczony dla osób, które nie przejmują się odchudzaniem i wszelkiego rodzaju dietami. To jedzenie (kuchnia bułgarska) jest w rzeczywistości oddzielnym, niezależnym daniem, ponieważ, jak powiedziałem powyżej, jest bardzo satysfakcjonujące. Jeden mały kawałek, a ty już jesteś najedzony, jak mówią, aż do zrzutu. Zasadniczo jest świetny dla tych, którzy są przyzwyczajeni do gęstego jedzenia raz dziennie, a przez resztę czasu robią tylko małe lub "niepoważne" przekąski. Nawiasem mówiąc, dobrze jest zabrać takie ciasto na lunch do pracy i zjeść z filiżanką herbaty.
na początek myjemy bakłażany, a następnie kroimy je w cienkie paski (wzdłuż na 4-5 części) i smażymy na oleju do miękkości. Smażymy również kawałki ze skórką, a następnie wkładamy je do rondla skórkami do dołu. Połowę wszystkich bakłażanów musimy włożyć do garnka. Teraz podlewamy je sokiem pomidorowym, posypujemy kawałkami masła. Kładziemy warstwę solonego i pieprzonego mięsa mielonego, a także napełniamy go pomidorami. Posyp posiekanym koperkiem i natką pietruszki. Cebulki wstępnie pokrojone w plastry i smażone w oleju układamy w trzeciej warstwie i ponownie-sok pomidorowy. Nasze ciasto zamykamy bakłażanem wyłożonym skórką do góry. Ubij jajka mikserem, wlej mleko, dodaj starty ser. I wlej powstałą mieszaninę do rondla. Piec w piekarniku przez około czterdzieści minut.
lepiej zastąpić patelnię szklaną z wysokimi bokami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g

Podobne przepisy