skład / składniki
metoda gotowania
oferuję ci bardzo satysfakcjonujące, bardzo wysokokaloryczne i bardzo niezwykłe ciasto mięsne, którego przepis kulinarny jest przeznaczony dla osób, które nie przejmują się odchudzaniem i wszelkiego rodzaju dietami. To jedzenie (kuchnia bułgarska) jest w rzeczywistości oddzielnym, niezależnym daniem, ponieważ, jak powiedziałem powyżej, jest bardzo satysfakcjonujące. Jeden mały kawałek, a ty już jesteś najedzony, jak mówią, aż do zrzutu. Zasadniczo jest świetny dla tych, którzy są przyzwyczajeni do gęstego jedzenia raz dziennie, a przez resztę czasu robią tylko małe lub "niepoważne" przekąski. Nawiasem mówiąc, dobrze jest zabrać takie ciasto na lunch do pracy i zjeść z filiżanką herbaty.
na początek myjemy bakłażany, a następnie kroimy je w cienkie paski (wzdłuż na 4-5 części) i smażymy na oleju do miękkości. Smażymy również kawałki ze skórką, a następnie wkładamy je do rondla skórkami do dołu. Połowę wszystkich bakłażanów musimy włożyć do garnka. Teraz podlewamy je sokiem pomidorowym, posypujemy kawałkami masła. Kładziemy warstwę solonego i pieprzonego mięsa mielonego, a także napełniamy go pomidorami. Posyp posiekanym koperkiem i natką pietruszki. Cebulki wstępnie pokrojone w plastry i smażone w oleju układamy w trzeciej warstwie i ponownie-sok pomidorowy. Nasze ciasto zamykamy bakłażanem wyłożonym skórką do góry. Ubij jajka mikserem, wlej mleko, dodaj starty ser. I wlej powstałą mieszaninę do rondla. Piec w piekarniku przez około czterdzieści minut.
lepiej zastąpić patelnię szklaną z wysokimi bokami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g