porcje babeczek twarogowych

wspaniały przepis z krainy Liliputów zachwyci Cię miodowym smakiem. Dlaczego kochamy babeczki? A ponieważ są nie tylko super pysznym deserem. W końcu, powiedzmy, małe babeczki to także porcja. Oznacza to, że nie musisz niczego, jak w przypadku ciasta lub ciasta, kroić , nie musisz cierpieć-który kawałek wybrać-mniejszy lub większy. Ale co najważniejsze, nie będzie łatwo policzyć – w jakiej ilości zjadłeś to jedzenie!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 9 g
tłuszcze 25 % 14 g
węglowodany 60 % 34 g
300 kcal
IG: 0 / 9 / 91

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

nawiasem mówiąc, ten przepis kulinarny nie jest skomplikowany i smaczny. Wszystkie składniki-od twarogu po skórkę z cytryny, tworzą po prostu niesamowite połączenie!

więc zabierzmy się do pracy! Zmiękcz masło-za pomocą kąpieli wodnej lub kuchenki mikrofalowej. Następnie rozcieramy masę ze 100 g cukru do białego. Przetrzyj również twarożek ze 100 g cukru. Połączmy wszystko.

nie zapomnij zetrzeć Skórki (czyli żółtej skórki) cytryny na drobnej tarce,
a następnie dodaj proszek do pieczenia i wanilię. Ostrożnie włóż jajka-po jednym kawałku, a następnie dobrze wymieszaj. Nawiasem mówiąc, jajka można lekko posolić.

mamy ciasto twarogowe, do którego wsypujemy mąkę. Czy pamiętasz, że zawsze należy go najpierw przesiać drobnym sitem? Do ciasta dodajemy garść rodzynek bez pestek.

po ugniataniu ciasta włóż je do foremek i włóż do nagrzanego piekarnika. Nasze pyszne pieczemy przez około godzinę w temperaturze 180 stopni. Schłodzić gotowe babeczki i obficie posypać drobnym sitkiem cukrem pudrem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g

Podobne przepisy