skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Nie wiem jak ty, a ja najbardziej lubię babeczki czekoladowe. Wydaje się, że ich smak jest bogatszy i bogatszy. Chociaż wszystko tutaj oczywiście zależy od produktów dodanych do ciasta. Ogólnie rzecz biorąc, każdy uwielbia babeczki babeczki bez wyjątku (ponieważ możesz wybrać "swój"z bogatego asortymentu ich odmian). Jeść słodkie i pikantne, z owocami, warzywami lub jagodami i tak dalej. Do babeczek kuchni angielskiej potrzebne będą specjalne formy. Proponuję ci przepis na muffinki czekoladowe, najprostszy, jaki istnieje. Kawałki czekolady pozostają w nich nie do końca stopione, co daje niepowtarzalny smak. Takie jedzenie, jestem pewien, nie spotkało się z każdym. Na pewno zaskoczysz przyjaciół, znajomych i krewnych, nie możesz mieć wątpliwości. Ostateczny wynik będzie zależał od rodzaju czekolady. Możesz wziąć mleko zamiast ciemnego, możesz umieścić czekoladę z dodatkami: gofry, orzechy, rodzynki i tak dalej.
zmiękczone masło pocieramy cukrem i dodajemy jajka. Podziel czekoladę na pół centymetrowe kwadraty i wyślij je do masy jajeczno-maślanej. Przesiej mąkę, wymieszaj z proszkiem do pieczenia i zagniataj ciasto. Każdą formę wypełniamy ciastem w dwóch trzecich i pieczemy w piekarniku przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g