babeczki babeczki

małe porcje babeczek z ulubionym nadzieniem.
RianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 8 g
tłuszcze 31 % 22 g
węglowodany 58 % 42 g
397 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

Nie wiem jak ty, a ja najbardziej lubię babeczki czekoladowe. Wydaje się, że ich smak jest bogatszy i bogatszy. Chociaż wszystko tutaj oczywiście zależy od produktów dodanych do ciasta. Ogólnie rzecz biorąc, każdy uwielbia babeczki babeczki bez wyjątku (ponieważ możesz wybrać "swój"z bogatego asortymentu ich odmian). Jeść słodkie i pikantne, z owocami, warzywami lub jagodami i tak dalej. Do babeczek kuchni angielskiej potrzebne będą specjalne formy. Proponuję ci przepis na muffinki czekoladowe, najprostszy, jaki istnieje. Kawałki czekolady pozostają w nich nie do końca stopione, co daje niepowtarzalny smak. Takie jedzenie, jestem pewien, nie spotkało się z każdym. Na pewno zaskoczysz przyjaciół, znajomych i krewnych, nie możesz mieć wątpliwości. Ostateczny wynik będzie zależał od rodzaju czekolady. Możesz wziąć mleko zamiast ciemnego, możesz umieścić czekoladę z dodatkami: gofry, orzechy, rodzynki i tak dalej.
zmiękczone masło pocieramy cukrem i dodajemy jajka. Podziel czekoladę na pół centymetrowe kwadraty i wyślij je do masy jajeczno-maślanej. Przesiej mąkę, wymieszaj z proszkiem do pieczenia i zagniataj ciasto. Każdą formę wypełniamy ciastem w dwóch trzecich i pieczemy w piekarniku przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Czekolada 70 % - 539   kcal/100g
  • Ciemna czekolada - 539   kcal/100g

Podobne przepisy