skład / składniki
gotowanie krok po kroku
po prostu uwielbiam to ciasto. W nim cytryna i mandarynka w ogóle nie są odczuwalne, ponieważ dzięki nim smak jest niezwykły, jest nieco słodko-gorzki, nadzienie jest miękkie i przewiewne. Dlatego chcę szybko podzielić się z Tobą tym kulinarnym arcydziełem i naprawdę mam nadzieję, że docenisz to, na co zasługujesz. Weź ciasto kruche. Na przykład kupuję go w supermarkecie, aby nie grać przez długi czas. Ale z wielkim pragnieniem możesz to zrobić w domu. Umieść go w naczyniu do pieczenia o wysokości 24 cm. Zagotuj mleko połową cukru. Zdjąć z ognia. Ubij resztę cukru z żółtkami.Wlej gorące mleko do mieszanki żółtek, ciągle mieszając. Przełóż z powrotem do garnka i gotuj. Jeśli mieszanina zaczęła przyklejać się do łyżki, jest gotowa.Rozpuść żelatynę w soku z cytryny i pomarańczy na małym ogniu. Schłodzić i wlać do mieszanki mlecznej, dodając skórkę. Ubij śmietanę i wymieszaj z żelatyną. Umieść na upieczonej patelni i wstaw do lodówki, aby stwardniała mieszanina.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kruche ciasto - 379 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g