skład / składniki
gotowanie krok po kroku
żółtka ubijamy mikserem, dodając ¾ szklanki cukru cienkim strumieniem, cukier waniliowy, a następnie 3 łyżki wody. Powinniśmy mieć białą masę. Teraz oddzielnie ubij białka na pianę z dużą prędkością miksera, ponownie wlej ¼ szklanki cukru cienkim strumieniem. W rezultacie pojawi się stabilna masa śnieżnobiałego koloru. Bardzo ostrożnie włóż ubite białka do żółtek, wymieszaj.
powoli wlej przesianą mąkę, nie przestając mieszać.
teraz do ciasta wkładamy umyte jagody wiśni bez pestek.
tutaj możesz dodać orzechy przepuszczone przez maszynę do mięsa.
powstałą mieszaninę rozprowadzamy w formie posypanej bułką tartą i natłuszczoną i pieczemy w rozgrzanym piekarniku w dwustu stopniach, aż do całkowitego ugotowania.
nasze ciasto biszkoptowe z wiśniami jest gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wiśnia kwaśna - 52 kcal/100g
- Wiśnia słodka - 64 kcal/100g
- Wiśnia suszona - 292 kcal/100g
- Wiśnia konserwowa - 61 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal / 100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g