ciasto mięsne

obfite i niesamowicie smaczne danie. Spróbuj!
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 12 g
tłuszcze 44 % 22 g
węglowodany 32 % 16 g
315 kcal
IG: 6 / 94 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min
przepis kulinarny na to ciasto zasugerował mój sąsiad. Ciasto mięsne należy do kategorii szybkiego i smacznego jedzenia, ponieważ w przepisie znajduje się gotowe ciasto francuskie. Takie ciasto nie wstydzi się podawać niespodziewanym gościom. Najpierw przygotuj nadzienie do ciasta. Mięso mielone mieszamy z posiekanymi ząbkami czosnku, posiekanymi kaparami, mielonym cynamonem, czarnym pieprzem i suszoną kolendrą. Wypełnienie powinno być jednorodne. Gotowe ciasto francuskie rozwałkować wałkiem do ciasta w jednym kierunku. Następnie wycinamy z niego dwa koła o średnicy naczynia do pieczenia. Umieść jedno koło na dnie natłuszczonej formy. Następnie posyp mąką i rozłóż nadzienie, równomiernie rozprowadzając w formie. Przykryj drugim kręgiem ciasta. Ściśnij krawędzie ciasta i nakłuj powierzchnię ciasta widelcem. Lekko posmaruj wierzch ciasta olejem roślinnym. Pieczemy ciasto mięsne w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, aż pojawi się złoty kolor. Kroimy ciasto mięsne na segmenty i podajemy na stole, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Kapary w puszkach - 23   kcal/100g
  • Kapary - 23   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy