ciasto mięsne
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
przepis kulinarny na to ciasto zasugerował mój sąsiad. Ciasto mięsne należy do kategorii szybkiego i smacznego jedzenia, ponieważ w przepisie znajduje się gotowe ciasto francuskie. Takie ciasto nie wstydzi się podawać niespodziewanym gościom. Najpierw przygotuj nadzienie do ciasta. Mięso mielone mieszamy z posiekanymi ząbkami czosnku, posiekanymi kaparami, mielonym cynamonem, czarnym pieprzem i suszoną kolendrą. Wypełnienie powinno być jednorodne. Gotowe ciasto francuskie rozwałkować wałkiem do ciasta w jednym kierunku. Następnie wycinamy z niego dwa koła o średnicy naczynia do pieczenia. Umieść jedno koło na dnie natłuszczonej formy. Następnie posyp mąką i rozłóż nadzienie, równomiernie rozprowadzając w formie. Przykryj drugim kręgiem ciasta. Ściśnij krawędzie ciasta i nakłuj powierzchnię ciasta widelcem. Lekko posmaruj wierzch ciasta olejem roślinnym. Pieczemy ciasto mięsne w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, aż pojawi się złoty kolor. Kroimy ciasto mięsne na segmenty i podajemy na stole, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g