ciasto wraki Hrabiowskie ze skondensowanym mlekiem

słodycze nie mogą się oprzeć! Niesamowicie smaczne i bardzo szybkie! Być może ktoś będzie bardzo zaskoczony tym kulinarnym przepisem na ciasto "Hrabiowskie ruiny". Przyznaję, że sama byłam zaskoczona. Wierzyłem w to, że przepis na ruiny hrabiego został wymyślony z powodu jakiegoś błędu w produkcji ciasta biszkoptowego) i aby nie dostać żałobnego ciasta biszkoptowego z ruin, postanowiono nazwać ruiny dumnie: hrabią! Jednak nie. Klasyczny przepis na to ciasto jest właśnie taki. Składa się z bezy oblanej czekoladą.
KateriNNaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 38 % 27 g
węglowodany 54 % 39 g
412 kcal
IG: 3 / 3 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.


bezy należy przygotować z wyprzedzeniem. Dzień przed przygotowaniem ciasta.
gotowanie w następujący sposób. Ostrożnie oddziel białko od żółtka. Białko bardzo dobrze ubijamy w pianę. Stopniowo dodajemy cukier puder (oczywiście cukier, ale im mniej ziaren, tym lepiej) i cukier waniliowy. Masa powinna być dość gęsta. Następnie za pomocą strzykawki do ciasta lub zwykłej łyżki rozkładamy przyszłe bezeski na blasze wyłożonej folią lub papierem cukierniczym. Pieczemy (a raczej nawet suszymy) przez około 2 godziny.
przygotuj krem. Wyjmij masło z lodówki, pozwól mu zmięknąć. Ubij go, aż będzie puszysty i wlej skondensowane mleko. Ubij razem ze skondensowanym mlekiem.
następnie smarujemy każdą bezeshkę kremem i układamy ją pięknie w formie zjeżdżalni.
topimy czekoladę, polewamy nią ciasto. Posyp orzechami.
smacznego!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy