skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Krok 2:
Dodaj mąkę, cukier, sól, dodaj śliwkę. olej.
Krok 3:
Wymieszaj i dodaj żółtko.
Krok 4:
Podziel ciasto na 3 części i rozłóż 2/3 ciasta na formie.
Krok 5:
Pieczemy 20min, smarujemy ciasto białkiem i wkładamy na3min.w piekarniku.
Krok 6:
Następnie dodaj dżem
Krok 7:
I zmiażdż ostatnią część ciasta. Wkładamy do piekarnika na 30 minut.
Krok 8:
Krok 9:
najpierw musimy zrobić kruche ciasto. Aby to zrobić, wlej mąkę, cukier do miski kombajnu, dodaj sól do smaku. Następnie dodaj masło utrzymywane w temperaturze pokojowej przez 30 minut. Włącz Kombajn. Dostaniemy kruche ciasto. Dodaj żółtko i ponownie wymieszaj w kombajnie. Powstałe ciasto dzieli się na trzy części. Nasmaruj formę masłem lub margaryną. Rozłóż dwie części ciasta równomiernie na foremce. Rozgrzej piekarnik do 190 °C i piecz przez 20 minut. Następnie posmaruj gotowe ciasto białkiem i włóż do piekarnika na około 2-3 minuty. Robimy to, aby ciasto pozostało suche po dodaniu dżemu. Następnie włóż dżem pomarańczowy do formy. Trzecią część kruszymy na dżemie i ponownie wkładamy do piekarnika na około 30 minut w temperaturze 180 °C. ponieważ ciasto z pomarańczowym dżemem okazuje się kruche, lepiej pokroić je bezpośrednio w formie. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g