skład / składniki
gotowanie krok po kroku
zaczynamy od przygotowania ciasta. Zmiel jajka, dodaj śmietanę i masło. Wymieszać. Dodaj sól, cukier i stopniowo wprowadzaj mąkę. Staraj się nie tworzyć grudek. Dokładnie wymieszaj. Przygotowane ciasto na ciasto z grzybami wkładamy do lodówki na 30-40 minut i gdy tam jest, zaczynamy przygotowywać nadzienie. Przecinamy belkę półpierścieniami, wysyłamy na patelnię i smażymy. Dodaj łyżkę masła. Możesz użyć dowolnych grzybów. Jak zwykle nie mam czasu chodzić po lesie, więc skorzystałem z usług najbliższego sklepu i kupiłem mrożone. Pozostaw grzyby na patelni na 15 minut, a następnie dodaj śmietanę. Sól i pieprz, wrzuć tam drobno posiekane warzywa i pozostaw na 15-20 minut, podczas gdy grzyby nadal się duszą. W tym czasie wyjmujemy ciasto i dzielimy je na dwie nierówne części: jedną większą, drugą mniejszą. Rozwałkuj ciasto na tortillę i włóż większość ciasta do formy. Wlej nadzienie na wierzch i zamknij drugą część ciasta zwiniętą w nie grube ciasto. Ściśnij i delikatnie przebij widelcem od góry. Posmaruj jajkiem i wyślij do piekarnika nagrzanego do 200 stopni przez 20 minut.
w tym czasie po mieszkaniu są tak smaczne aromaty, które musisz poczuć sam! Nie da się tego opisać!
po 20 minutach temperatura piekarnika spada do 150 stopni i kolejne 40 minut cierpliwości!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal / 100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g