ciasto z pieczarkami i cebulą

bardzo smaczne i satysfakcjonujące ciasto na przytulny domowy wieczór! Kuchnia rosyjska jest bogata i różnorodna! Jakich potraw po prostu nie ma, ale nie można sobie wyobrazić bez ciast! A zwłaszcza bez ciast z grzybami. Jeśli nie wiesz jeszcze, jak zrobić ciasto z grzybami, radzę nadrobić zaległości i skorzystać z mojego przepisu na ciasto.
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 5 g
tłuszcze 33 % 11 g
węglowodany 52 % 17 g
187 kcal
IG: 12 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

zaczynamy od przygotowania ciasta. Zmiel jajka, dodaj śmietanę i masło. Wymieszać. Dodaj sól, cukier i stopniowo wprowadzaj mąkę. Staraj się nie tworzyć grudek. Dokładnie wymieszaj. Przygotowane ciasto na ciasto z grzybami wkładamy do lodówki na 30-40 minut i gdy tam jest, zaczynamy przygotowywać nadzienie. Przecinamy belkę półpierścieniami, wysyłamy na patelnię i smażymy. Dodaj łyżkę masła. Możesz użyć dowolnych grzybów. Jak zwykle nie mam czasu chodzić po lesie, więc skorzystałem z usług najbliższego sklepu i kupiłem mrożone. Pozostaw grzyby na patelni na 15 minut, a następnie dodaj śmietanę. Sól i pieprz, wrzuć tam drobno posiekane warzywa i pozostaw na 15-20 minut, podczas gdy grzyby nadal się duszą. W tym czasie wyjmujemy ciasto i dzielimy je na dwie nierówne części: jedną większą, drugą mniejszą. Rozwałkuj ciasto na tortillę i włóż większość ciasta do formy. Wlej nadzienie na wierzch i zamknij drugą część ciasta zwiniętą w nie grube ciasto. Ściśnij i delikatnie przebij widelcem od góry. Posmaruj jajkiem i wyślij do piekarnika nagrzanego do 200 stopni przez 20 minut. 
w tym czasie po mieszkaniu są tak smaczne aromaty, które musisz poczuć sam! Nie da się tego opisać!
po 20 minutach temperatura piekarnika spada do 150 stopni i kolejne 40 minut cierpliwości!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal / 100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal / 100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy