Ziemniaki zapiekane z domową kiełbasą
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc zacznijmy. Weź ziemniaki. Umyj, wyczyść i pokrój w grube koła. robimy to również z cebulą i marchewką, a raczej obieramy, myjemy i kroimy. Mieszamy warzywa ze sobą, solimy. Dodaj olej roślinny. Posyp czosnkiem w proszku. Dla tych, którzy lubią czosnek, możesz dodać główki świeżego czosnku lub zmiażdżyć go, a następnie posypać nim warzywa.
włącz piekarnik i rozgrzej go do 180 stopni. Bierzemy blachę do pieczenia, układamy na niej domowe kiełbaski. Na wierzchu pokrywamy je warzywami. Konieczne jest pieczenie takiego jedzenia przez około 40 minut, a raczej do momentu ugotowania ziemniaków.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa"amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa"Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g