skład / składniki
metoda gotowania
czy kiedykolwiek próbowałeś żydowskich wypieków? Proponuję wyeliminować ten niefortunny błąd w jedzeniu i zrobić żydowskie ciasto z miodem i przyprawami. Ten przepis kulinarny jest bardzo popularny wśród Żydów i jest przygotowywany na Nowy Rok według kalendarza żydowskiego.
wdrożenie przepisu kulinarnego nie wymaga specjalnych umiejętności i umiejętności kulinarnych, więc nawet dziecko może gotować lekah. Rozpuść kawałek masła, dodaj do niego cukier granulowany, miód lipowy, jaja kurze, śmietanę, kakao w proszku, mielony cynamon, sodę (nie zapomnij wcześniej ugasić go octem), sól. Wymieszaj wszystko i stopniowo dodawaj mąkę, doprowadzając do konsystencji ciasta naleśnikowego.
potraktuj formę kawałkiem masła i wlej do niego powstałe ciasto. Piec w piekarniku przez około 35-45 minut.
słodkie wypieki kuchni żydowskiej są gotowe
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól jodowana - 0 kcal/100g