pieczeń wołowa

bardzo obfite drugie danie z pewnością spodoba się całej twojej rodzinie! Smażenie to bardzo proste domowe danie z wołowiny. Ten przepis kulinarny przeczytałem w jednym z białoruskich czasopism. Gotowana w ten sposób wołowina okazała się bardzo smaczna, a co najważniejsze miękka.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 8 g
tłuszcze 15 % 3 g
węglowodany 45 % 9 g
98 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.

weź kawałek mięsa i najpierw oczyść go z żył. Pokrój go na małe plasterki. Każdy plasterek powinien ważyć około 100 gramów. Te dwa plasterki pójdą na jedną porcję. Posolić je, jeśli lubisz, a następnie pieprzyć i smażyć na oleju roślinnym na rozgrzanej patelni. następnie umyj, obierz i pokrój cebulę i marchewkę w kostkę. Następnie zaczynamy je smażyć. Najpierw wrzuć cebulę na patelnię. Gdy tylko stanie się przezroczysty, Dodaj do niego marchewki. Robimy mały ogień i smażymy je przez około 20 minut. Gotuj grzyby leśne. Kroimy je i smażymy. Następnie umyj, obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Smażymy go również na patelni, ale bardzo mało. Dodaj trochę soli do warzyw.
bierzemy gliniane garnki. Jeśli nie ma takich, To garnek z grubym dnem. Włóż mięso i warzywa do przygotowanego pojemnika. Bierzemy łyżkę mąki i podsmażamy ją na patelni, aż stanie się brązowa. Mąkę rozcieńczyć bulionem grzybowym i kwaśną śmietaną. W takim sosie wlej mięso i smażone warzywa. Zamykamy pojemnik pokrywką i wkładamy do piekarnika na pół godziny w temperaturze 180 stopni.
podawaj takie jedzenie z ziołami, na przykład koperkiem i pietruszką. Możesz jeść smażone z piklami, pomidorami, kiszoną kapustą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy