pieczeń wołowa
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
weź kawałek mięsa i najpierw oczyść go z żył. Pokrój go na małe plasterki. Każdy plasterek powinien ważyć około 100 gramów. Te dwa plasterki pójdą na jedną porcję. Posolić je, jeśli lubisz, a następnie pieprzyć i smażyć na oleju roślinnym na rozgrzanej patelni. następnie umyj, obierz i pokrój cebulę i marchewkę w kostkę. Następnie zaczynamy je smażyć. Najpierw wrzuć cebulę na patelnię. Gdy tylko stanie się przezroczysty, Dodaj do niego marchewki. Robimy mały ogień i smażymy je przez około 20 minut. Gotuj grzyby leśne. Kroimy je i smażymy. Następnie umyj, obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Smażymy go również na patelni, ale bardzo mało. Dodaj trochę soli do warzyw.
bierzemy gliniane garnki. Jeśli nie ma takich, To garnek z grubym dnem. Włóż mięso i warzywa do przygotowanego pojemnika. Bierzemy łyżkę mąki i podsmażamy ją na patelni, aż stanie się brązowa. Mąkę rozcieńczyć bulionem grzybowym i kwaśną śmietaną. W takim sosie wlej mięso i smażone warzywa. Zamykamy pojemnik pokrywką i wkładamy do piekarnika na pół godziny w temperaturze 180 stopni.
podawaj takie jedzenie z ziołami, na przykład koperkiem i pietruszką. Możesz jeść smażone z piklami, pomidorami, kiszoną kapustą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g