serniki z ciasta drożdżowego po tatarsku

pozornie delikatne, w środku-satysfakcjonujące! Połącz te przydatne właściwości!
KateriNNaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 9 g
tłuszcze 33 % 16 g
węglowodany 49 % 24 g
270 kcal
IG: 8 / 0 / 92

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 10 min

czy myślisz, że serniki są tylko z twarogiem??? Ale nie! To jedzenie nosi pyszną nazwę "serniki" wcale nie ze względu na obecność twarogu, sernik jest ciastem i otwartym środkiem, z którego nadzienie patrzy na nas podstępnie. Każda!! Może to być twarożek, mięso, marchewka i grzyby ... na co wystarczy Twoja wyobraźnia!
jestem oddaną fanką kuchni tatarskiej, dlatego zapoznaję cię z sernikami po tatarsku. Oczywiście z mięsem)) polizasz palce!
robienie ciasta. Aby to zrobić, rozpuść margarynę, wymieszaj z mąką. Ubij jajka z cukrem, solą, śmietaną, drożdżami. Pozostaw do rozpuszczenia cukru. Następnie wymieszaj mąkę z jajkiem, przykryj ręcznikiem i umieść w ciepłym miejscu.
przygotowanie nadzienia. Przepuszczamy mięso, cebulę przez maszynę do mięsa, mieszamy, solimy, dodajemy pół szklanki wody.
gdy ciasto jest odpowiednie, kroimy je na kawałki, zwijamy w ciasto, nakładamy nadzienie, zbieramy krawędzie ciasta na środek i lekko mocujemy. Pozostawiamy środek otwarty-to serniki)) smażyć w niewielkiej ilości oleju na złoty kolor i ugotować mięso. Pyszne!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal / 100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal / 100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g

Podobne przepisy