skład / składniki
metoda gotowania
czy myślisz, że serniki są tylko z twarogiem??? Ale nie! To jedzenie nosi pyszną nazwę "serniki" wcale nie ze względu na obecność twarogu, sernik jest ciastem i otwartym środkiem, z którego nadzienie patrzy na nas podstępnie. Każda!! Może to być twarożek, mięso, marchewka i grzyby ... na co wystarczy Twoja wyobraźnia!
jestem oddaną fanką kuchni tatarskiej, dlatego zapoznaję cię z sernikami po tatarsku. Oczywiście z mięsem)) polizasz palce!
robienie ciasta. Aby to zrobić, rozpuść margarynę, wymieszaj z mąką. Ubij jajka z cukrem, solą, śmietaną, drożdżami. Pozostaw do rozpuszczenia cukru. Następnie wymieszaj mąkę z jajkiem, przykryj ręcznikiem i umieść w ciepłym miejscu.
przygotowanie nadzienia. Przepuszczamy mięso, cebulę przez maszynę do mięsa, mieszamy, solimy, dodajemy pół szklanki wody.
gdy ciasto jest odpowiednie, kroimy je na kawałki, zwijamy w ciasto, nakładamy nadzienie, zbieramy krawędzie ciasta na środek i lekko mocujemy. Pozostawiamy środek otwarty-to serniki)) smażyć w niewielkiej ilości oleju na złoty kolor i ugotować mięso. Pyszne!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal / 100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal / 100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g