skład / składniki
gotowanie krok po kroku
aby to zrobić, przesiej mąkę i wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Rozpuść masło lub margarynę i lekko ostudź. Ubij jajka z cukrem, aż masa będzie bujna jak biała chmura. Teraz, kontynuując ubijanie, stopniowo wprowadzamy skondensowane mleko, wlewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, wlewamy stopione masło do ciasta i dobrze mieszamy. Teraz na blasze do pieczenia pokrytej pergaminem lub natłuszczonej należy wylać powstałe ciasto i wygładzić. Wszystko to należy zrobić ostrożnie i szybko, aby ciasto pozostało bujne, a bułka okazała się delikatna.
teraz piecz ciasto w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut na złoty kolor. Kiedy domownicy wyciągają się do kuchni z różnych pomieszczeń z pytaniami o źródło bajecznych aromatów unoszących się po mieszkaniu, wyciągnij blachę do pieczenia z upieczonym ciastem, a gdy jest gorąca, natychmiast posmaruj ją gotowanym skondensowanym mlekiem i posyp posiekanymi orzechami włoskimi. Następnie szybko zwiń ciasto w rolkę i pozwól mu ostygnąć. Cóż, teraz przygotujemy słodkie ubrania dla naszej bułki-pyszny lukier czekoladowy. Najpierw rozpuść czekoladę w łaźni wodnej, po rozbiciu na kawałki, dodaj mleko, masło i dobrze wymieszaj.
powstały lukier należy schłodzić do temperatury ciała,
posmaruj bułkę bułką i udekoruj orzechami włoskimi. Dzięki tak łatwemu i szybkiemu przepisowi prawdopodobieństwo ponownej wizyty gości znacznie wzrośnie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g